Faze tari: O fosta politista din Olanda lupta pentru cainii din Romania; Prima ferma robotica, complet autonoma, a realizat prima recolta; Un vas chinezesc vechi de 1.000 de ani, vandut la licitatie cu 32 de milioane de euro
O fosta politista din Olanda lupta pentru cainii din Romania. O fosta politista din Olanda a pornit prin Europa pentru a schimba soarta cainilor fara stapan din Romania. Monique a ajuns in tara noastra, dupa aproape sase saptamani de drum, si va pleca in mars spre Bucuresti. Femeia si-a propus sa stranga bani pentru sterilizarea animalelor fara adapost, dar si sa sensibilizeze autoritatile romane in privinta situatiei cainilor fara stapan. O parte din fondurile pe care le va aduna va merge spre asociatia ANIMED, din judetul Arad, anunta Digi24.
Concert in avion, pe ruta Cluj-Londra. Opt studenti din Cluj au cantat la instrumente. Tinerii au interpretat piese romanesti si internationale. Prin aceasta initiativa au vrut sa celebreze Ziua Internationala a Muzicii. Imediat ce au atins altitudinea de croaziera, pasagerii care au calatorit spre Londra au avut parte de o experienta inedita. Studentii si-au scos instrumentele si au inceput un adevarat concert. Melodiile celor de la Beatles, dar si piese ale artistilor romani au fost un deliciu pentru ascultatori, potrivit stirile protv.
Misterul privind populatia de pe Insula Pastelui a fost rezolvat dupa aproape 400 de ani. Cele 900 de statui gigantice descoperite de primii europeni pe Insula Pastelui pareau o contradictie fata de mica populatie gasita acolo. Science Daily noteaza ca primii vizitatori ai insulei au estimat ca in zona se aflau intre 1.500 si 3.000 de locuitori, ceea ce parea ciudat in comparatie cu cele 900 de statui gigantice amplasate in jurul insulei. Conform unei ipoteze, comunitatea infloritoare a fost martora a schimbarilor ecologice si a conflictelor interne care au dus la decaderea populatiei, scrie descopera.ro.
Un vas chinezesc vechi de 1.000 de ani, vandut la licitatie cu 32 de milioane de euro. Un bol chinezesc vechi de aproximativ 1.000 de ani, ce dateaza din timpul dinastiei Song, a fost vandut la o licitatie organizata marti la Hong Kong cu echivalentul a 32 de milioane de euro, pulverizand precedentul record mondial de pret pentru un obiect de ceramica chinezeasca, au anuntat reprezentantii casei Sotheby’s. Acest bol, creat initial pentru spalarea pensulelor, este unul dintre putinele obiecte din portelan ramase intacte pana in zilele noastre si care provin de la curtea imperiala a dinastiei Song de Nord, relateaza Agerpres.
Prima ferma robotica, complet autonoma, a realizat prima recolta. La Hands Free Hectare, o ferma experimentala condusa de cercetatorii de la Universitatea Harper Adams, in localitatea Edgmond, s-au produs 4,5 tone de orz. Totul, de la inceput la sfarsit – inclusiv semanatul, ingrijitul si recoltatul, a fost realizat de vehicule autonome. In cadrul acestui experiment, cercetatorii au utilizat utilaje standard si software-uri pentru a ghida dronele. Echipa a cumparat mai multe utilaje, printre care un tractor si o combina, in care au pus pe acestea electronice si tehnologie pentru a functiona fara un operator uman, anunta descopera.ro.
Cum a reusit un cuplu sa fure electronice de peste 1,2 milioane de dolari. Erin si Leah Finan au recunoscut saptamana aceasta ca au furat bunuri electronice in valoare de 1,2 milioane de dolari de la gigantul online Amazon. Cei doi intrau in posesia bunurilor si sustineau ca erau defecte sau ca au fost avariate in timpul livrarii. Acestia cereau si, de cele mai multe ori primeau produse inlocuitoare fara taxe aditionale. Cuplul a profitat de politica Amazon, prin care exista posibilitatea de a primi un nou produs inainte de a returna unul defect, potrivit PlayTech.