Sari direct la conținut

Faze tari: Sarcofagul de peste 2.000 de ani, recent descoperit, a fost deschis iar înăuntru poate fi Alexandru cel Mare; Glumele apărute pe seama lui Trump după întâlnirea cu Putin; Bătrân de 85 de ani, din Vaslui, anunț la matrimoniale. Averea pe care o va primi viitoarea parteneră

HotNews.ro
O lume nebuna, Foto: Colaj foto
O lume nebuna, Foto: Colaj foto

Sarcofagul de peste 2.000 de ani, recent descoperit, a fost deschis iar înăuntru poate fi Alexandru cel Mare. Arheologii care au găsit sicriul misterios de granit negru într-un oraş egiptean, unde se crede că a fost îngropat Alexandru cel Mare, l-au deschis la două săptămâni după ce a fost dezgropat. O mumie a fost scoasă din sarcofagul lung de trei metri care datează din perioada ptolemeică între 305 şi 30 î.e.n., potrivit Express.co.uk. Rămăşiţele umane sunt încă intacte, cu puţină degradare a oaselor. Cadavrul încă neidentificat a fost găsit în aceeaşi poziţie în care a fost îngropat, potrivit Descopera.ro.

Glumele apărute pe seama lui Trump după întâlnirea cu Putin. Numeroase meme-uri au apărut pe rețelele sociale după întâlnirea lui Donald Trump cu Vladimir Putin. Președintele american a fost ironizat pentru că n-a rostit nicio critică la adresa Rusiei şi că a discreditat serviciile americane de informaţii, preferând să-i dea crezare lui Putin în problema amestecului Rusiei în alegerile americane, potrivit stirileprotv.ro.

O planetă care seamănă cu Pământul are o climă mai blândă ca a noastră. Cea mai aproapiată stea precum Soarele de sistemul nostru solar nu este deloc prea prietenoasă cu cea mai apropiată planetă, Ross 128. Aceasta gravitează în jurul ei și o bombardează cu raze ultraviolete care o pârjolesc atât de tare, încât e puțin probabil că ar putea trăi ceva acolo. La o distanță de șapte ani-lumină se află o altă planetă, denumită de astronomi Ross 128b, care e mai mică decât „sora” sa. S-a observat că ar avea o climă mai blândă și decât cea de pe Ross 128, și decât cea de la noi, scrie Playtech.ro.

Cercetătorii au descoperit modul surprinzător prin care caii îşi exprimă bucuria. Un nou studiu arată că atunci când sunt bucuroşi, caii produc mai multe horcăituri. Descoperirea este importantă în îmbunătăţirea calităţii vieţii acestor animale. Relatările anectodice au indicat că aceste animale produc horcăituri în situaţii pozitive, dar studiul condus de Mathilde Stomp, de la Université de Rennes din Franţa şi publicat în PLOS ONE, este primul care aduce dovezi ştiinţifice în acest sens, potrivit Science Daily, citat de Descopera.ro.

Bătrân de 85 de ani, din Vaslui, anunț la matrimoniale. Averea pe care o va primi viitoarea parteneră. Vârsta înaintatã, singurãtatea, lipsa puterii de altã datã si problemele de familie îl fac acum sã caute sprijin printre strãini. “Am trei bãieti, dar nu prea îi intereseazã de viata mea. Le-am fãcut case tuturor, iar acum nici nu se uitã la mine. Cine vine sã aibã grijã de mine, îi dau tot ce am pe numele meu, adicã o casã pe strada Dimitrie Cantemir, trei hectare de pãmânt si o masinã”, a declarat bătrânul pentru Vremea Nouă.

Tornadă de foc, filmată pe marginea unui râu din California. Doi americani au surprins un fenomen rar în California, unde izbucnise un incendiu de vegetație, care s-a transformat ulterior într-o tornadă de foc, relatează globalnews.ca. Chris și Anne Mackie treceau cu mașina pe lângă un râu și au văzut imaginile demne de un film. Au oprit și au început să filmeze cum vârtejul de foc se înălța spre cer. O tornadă de foc ia naştere de obicei în timpul unor incendii de vegetaţie, potrivit stirileprotv.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro