Finantari deschise pentru ONG-uri, de 9,7 milioane euro/ Ambasadoarea Norvegiei, Tove Bruvik Westberg si Adriana Popescu, Coordonator program de finantare FDSC, au discutat online cu cititorii
Toate liniile de finantare din cadrul Rundei a doua a programului Fondul ONG sunt deschise. Primul termen limita pentru depunerea proiectelor este pe 6 octombrie, pentru componenta „Implicare”. In total, peste 9,7 milioane euro disponibili pentru finantarea proiectelor organizatiilor neguvernamentale din diferite domenii, precum cetatenie activa, incluziune sociala, apararea drepturilor omului, protectia mediului si nu numai. Despre directiile de finantare si rezultatele finantarilor norvegiene in Romania au discutat online Excelenta sa, Tove Bruvik Westberg, ambasadoarea Norvegiei si Adriana Popescu, Coordonator program de finantare, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
- Transmiteti intrebari la rubrica de comentarii
Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
La Runda anterioara, lansata in 2013, au existat 20 milioane euro la dispozitia organizatiilor neguvernamentale. Aproximativ 16 milioane de euro au fost disponibili la lansarea apelului iar ulterior in urma unei realocari financiare au mai fost adaugati peste 4 milioane de euro. Prin cele cinci componente ale programului au fost finantate peste 200 de proiecte.
Apelul de proiecte din 2014 pastreaza cele cinci directii de finantare:
1. Implicare, cu un buget disponibil de 2,4 milioane de euro, prin care sunt finantate proiecte de cetatenie activa si implicare comunitara, precum si promovarea valorilor democratice fundamentale. Mai multe detalii despre acesta component se gasesc aici.
2. Justitie sociala, cu un buget disponibil de peste 1,6 milioane de euro ce vizeaza proiectele pentru combaterea inegalitatilor sociale, saraciei si excluziunii, precum si pentru dezvoltarea comunitatilor interetnice.
3. Dezvoltare durabila, cu un buget disponibil de 1,4 milioane de euro, finanteaza proiecte ce implica organizatiile neguvernamentale in imbunatatirea starii mediului din Romania. Participarea publica la activitati in domenii precum protectia biodiversitatii si peisajului, ecoturismul, advocacy si watchdog de mediu, educatie ecologica este unul dintre obiectivele urmarite prin aceasta componenta.
4. Servicii sociale si de baza, cu un buget disponibil de 3,2 mil de euro, este destinata proiectelor ce contribuie la cresterea accesului si furnizarii serviciilor sociale si de baza pentru grupurile vulnerabile. Printre acestea se numara copiii si tinerii in situatie de risc, copiii cu dizabilitati si familiile lor, victimele traficului de persoane si ale violentei domestice, persoanele varstnice, s.a.
5. Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor. Retele si coalitii, cu un buget disponibil de 1,1 milioane de euro, se adreseaza proiectelor pentru dezvoltarea organizatiilor neguvernamentale din Romania, si dezvoltarii de retele, coalitii si think tank-uri.
Detalii despre tipurile de granturi, conditiile de eligibilitate si activitatile eligibile sunt disponibile pe website-ul Programului, www.fondong.fdsc.ro.
Termene limita:
- Componenta IMPLICARE – 6 octombrie 2014, ora 16.00
- Componenta SERVICII SOCIALE SI DE BAZA – 8 octombrie 2014, ora 16.00
- Componenta DEZVOLTARE DURABILA – 10 octombrie, ora 16:00
- Subcomponenta Combaterea inegalitatilor sociale, saraciei si excluziunii – 13 octombrie, ora 16:00
- Componenta DEZVOLTAREA CAPACITATII ONG-URILOR. RETELE SI COALITII – 14 octombrie, ora 16:00
- Subcomponenta Dezvoltarea comunitatilor rurale interetnice – 17 octombrie, ora 16:00