Sari direct la conținut

Ford Motor va cere angajaţilor salariaţi din SUA să fie vaccinaţi până pe 8 decembrie sau să intre în concediu fără plată

HotNews.ro
James D. Farley JR., CEO Ford Motor Company, Foto: Ford
James D. Farley JR., CEO Ford Motor Company, Foto: Ford

Ford Motor va cere angajaţilor salariaţi din SUA să fie vaccinaţi până pe 8 decembrie sau să intre în concediu fără plată, potrivit CNBC, preluat de news.ro. Producătorul auto a trimis marţi un mesaj celor aproximativ 32.000 de angajaţi ai Ford despre această obligativitate. Ford va lua în considerare scutirile religioase şi medicale pentru angajaţii care nu se pot vaccina, potrivit purtătoarei de cuvânt a companiei, Monique Brentley.

Angajaţii care refuză să se vaccineze şi nu au o scutire medicală sau religioasă aprobată vor fi puşi în concediu fără plată cu protejarea locului de muncă până la 30 de zile, a spus compania într-un comunicat trimis prin e-mail. Nu este clar ce se va întâmpla după acele 30 de zile.

”Sănătatea şi siguranţa forţei noastre de muncă rămân prioritatea noastră principală şi am fost foarte încurajaţi de sprijinul angajaţilor noştri pentru a ne conforma protocoalelor, inclusiv a celor peste 84% dintre angajaţii salariaţi din SUA care sunt deja vaccinaţi. Pe măsură ce continuăm să punem în aplicare măsuri pentru a ne proteja echipa, Ford va cere acum ca majoritatea angajaţilor salariaţi din SUA să fie vaccinaţi complet împotriva COVID-19 până pe 8 decembrie, ceea ce se aliniază, de asemenea, la liniile directoare ale guvernului SUA referitoare la contractorii federali”, a spus Brentley într-un comunicat separat trimisă prin e-mail.”

Părţi din afacerile Ford sunt clasificate ca fiind cele ale unui contractor federal, a explicat Brentley.

Contractorii federali vor avea o marjă largă de a pune în aplicare mandatul preşedintelui Joe Biden privind vaccinul împotriva Covid-19, conform noilor îndrumări publicate luni de Casa Albă.

Cerinţa de vaccinare vine în momentul în care Administraţia pentru Securitate şi Sănătate Ocupaţională finalizează o regulă separată, care impune întreprinderilor cu cel puţin 100 de angajaţi, care acoperă aproximativ două treimi din forţa de muncă din sectorul privat, să aplice o politică obligatorie de vaccinare împotriva Covid-19, cu excepţia cazului în care acestea oferă lucrătorilor opţiunea de a fi testaţi în mod regulat.

Producătorii de automobile au fost reticenţi în a impune vaccinarea împotriva Covid-19 înainte de noua regulă, care le va acoperi şi forţa de muncă sindicalizată.

Atât Ford, cât şi General Motors solicitau anterior angajaţilor salariaţi să îşi prezinte documentul de vaccinare.

De asemenea, Ford a deschis în mod voluntar procesul de depunere a documentului de vaccinare pentru lucrătorii săi care sunt plăţi la orele lucrate, care sunt reprezentaţi de sindicatul United Auto Workers.

GM nu a răspuns imediat pentru comentarii cu privire la orice modificare a politicilor sale de vaccinare pentru lucrătorii salariaţi.

UAW şi-a încurajat membrii să se vaccineze, dar nu a susţinut ca vaccinurile să fie obligatorii pentru lucrători.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro