FOTO Măsuri la Aeroportul Otopeni pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus: Dezinfecții la fiecare patru ore și gel dezinfectant pentru pasageri
La aeroportul Internațional Henri Coandă vor fi luate măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus, anunță Compania Aeroporturi București. Pe lângă materiale informative și chestionare, autoritățile vor să dezinfecteze la fiecare patru ore fluxurile de pasageri și să instaleze dispensere de gel dezinfectant pentru mâini.
„În vederea combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus (2019-nCov), la aeroportul Henri Coandă a fost elaborat un plan de măsuri comun cu Ministerul Sănătății, Direcția pentru Sănătate Publică și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră”, transmite CNAB.
Planul de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum și o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri.
„Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaționale au fost amplasate și puse la dispoziția pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare”, transmite CNAB.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat joi seara că virusul din oraşul chinez Wuhan reprezintă o „urgență de sănătate publică de interes internațional”, în condiţiile în care epidemia se extinde în afara Chinei.
OMS folosește termenul de „urgență de sănătate publică de interes internațional” pentru a face referire la „un eveniment extraordinar” referitor la sănătatea publică.
Declararea stării de urgență duce la măsuri mult mai stricte în domeniul sănătății, la o creștere a finanțării în domeniul medical și la alocarea unor resurse suplimentare pentru prevenirea răspândirii bolii.
De asemenea, o astfel de decizie ar putea determina statele lumii să impună restricții asupra comerțului și libertății de mișcare a populației, cu toate că OMS de obicei face tot posibilul pentru a evita restricțiile impuse comerțului. Totodată, autoritățile naționale ar putea introduce măsuri suplimentare de scanare în aeroporturi și în alte spații publice pentru monitorizarea stării de sănătate a populației, potrivit Mediafax.