Sari direct la conținut

FOTO VIDEO Cu ce se mai ocupa alesii locali: Doi diavoli de jucarie dintr-un parc de distractii, prilej de controverse la Primaria Sectorului 2

HotNews.ro
Draci Casa Groazei 2, Foto: Primaria sector 2
Draci Casa Groazei 2, Foto: Primaria sector 2

Cele doua statui cu diavoli de pe Casa Groazei din parcul de distractii din Parcul Lacul Tei, facut de Primaria Sectorului 2 cu fonduri europene, ar putea fi mutate. Asta dupa ce, la ultima sedinta de Consiliu Local Sector 2, mai multi consilieri locali au cerut acest lucru. Reprezentantii Primariei Sector 2 au atras atentia ca, daca se muta statuile, ar putea fi pierduti banii europeni cheltuiti pentru amenajarea Casei groazei.

A ramas ca primaria sa faca o solicitare catre finanator pentru a gasi o cale de a muta statuile fara penalizari.

„Este un scandal media legat de Parcul Tei cu niste statui diavolesti, groaznice, puse acolo. Ce este cu acele statui? Cine a investit banii pentru aceste orori? Sectorul 2? Diavolii sunt in exteriorul Casei groazei, daca sunt in interior imi asum, vreau sa ma duc, ma ingrozesc singura, platesc, este treaba mea. Nu putem sa le schimbam locatia?”, a declarat in timpul sedintei de Consiliu local Sector 2 de pe 3 octombrie, Ioana Lazaroiu, consilier PNL.

„Parcul nu este adresat si copiilor ? Mi-a semnalat un coleg articolul si am vazut ca este o poza cu un drac imens”, a declarat si Alexandru Adrian, consilier local USB.

Un reprezentant al Primariei Sector 2, prezent in sala, a declarat ca daca se muta statuile se pierd banii europeni.

„Proiectul la care faceti referire a fost initiat in anul 2010, iar in 2013 s-a semnat contractul de finantare. In cadrul proiectului a fost propusa achizitionarea a 7 echipamente de agrement intre care si Casa Groazei. Este un echipament care asa a fost livrat de producator, asa s-a achizitionat. Nici chiar proiectantul nu a avut forma finala a echipamentului pentru ca el a ajuns sub forma livrata, dar nu este o abatere de la proiect, fiindca se specifica ca trebuie sa asigure niste scenarii de groaza care se regasesc la exterior, iar elementele la care faceti referire sunt elemente decorative ale echipamentului. Este un echipament fabricat de foarte multi producatori, nu este un echipament nou. (..) Orice renuntare la un element din cadrul proiectului presupune o penalizare, adica acea contravaloare sa fie platita de Sectorul 2”, a declarat reprezentantul Primariei Sector 2.

Dan Popescu, viceprimarul Sectorului 2, a cerut administratorului parcului de distractii sa faca o adresa catre Autoritatea de Management pentru mutarea statuilor.

„Solicit sa faceti o adresa catre Autoritatea de Management sau finantator prin care sa cereti tehnic cum putem sa luam de acolo acei draci. Inteleg ca este un proiect finantat pe bani europeni si timp de 5 ani trebuie sa-l mentinem intr-o anumita forma. Ne-am pomenit cu el pe cap, asta este, dar incercati printr-o scrisoare catre finanator sa gasiti intelegere de a lua dracii fara sa fim penalizati”, a declarat viceprimarul.

Casa groazei – Parcul Tei/ Foto: Primaria sector 2

Reamintim ca Primaria Sectorului 2 a inaugurat pe 25 iunie parcul de distractii din Parcul Tei. Valoarea proiectului este de circa 64,5 milioane lei (14 milioane de euro), din care 18 milioane lei finantare nerambursabila, 1,5 milioane lei de la Guvernul Romaniei, iar restul banilor de la Primaria Sector 2. Parcul, denumit „Taramul fermecat”, se afla in Parcul Tei. Acesta se intinde pe o suprafata de 7 hectare si are printre atractii o roata mare de 63 metri inaltime, dotata cu 44 de cabine, un roller coster de 15 metri inaltime, casa groazei, un carusel, masinute electrice, zone cu leagane, tobogane si saltele gonflabile.

Parcul de distractii din Parcul Tei a avut in primele trei luni de la inaugurare circa 10.000 de vizitatori, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Sector 2 la solicitarea HotNews.ro. Dintre acestia, circa 6.000 de persoane au vizitat parcul in weekend.

Programul de functionare al parcului de agrement este urmatorul:

-marti – vineri intre orele 10.00 – 21.00

-sambata – duminica intre orele 10.00 – 22.00

-luni inchis.

(Discutia incepe la minutul 32)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro