Sari direct la conținut

FOTO/VIDEO Val de ironii după controversata vizită a rapperului Kanye West la Moscova: „Înfometat în SUA, a venit cu avionul să cumpere cea mai bună mâncare din lume”

HotNews.ro
FOTO/VIDEO Val de ironii după controversata vizită a rapperului Kanye West la Moscova: „Înfometat în SUA, a venit cu avionul să cumpere cea mai bună mâncare din lume”
Rapperul american Kanye West (îmbrăcat în alb), fotografiat intrând într-un restaurant din centrul comercial GUM, situat vis-a-vis de Kremlin, 30 iunie 2024. Sursa foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

După aflarea veștii că rapperul Kanye West s-a aflat duminică la Moscova, utilizatorii vorbitori de limbă rusă au „inundat” internetul cu o avalanșă de meme-uri, cu ironii și glume la adresa cunoscutului artist american, scrie luni The Moscow Times.

Rapperul, care a sosit la Moscova pentru o călătorie de o zi, pentru a sărbători ziua de naștere a designerului de modă Gosha Rubchinsky, pare să fie prima vedetă occidentală importantă din lumea muzicii care vizitează Rusia după invadarea Ucrainei.

Publicația rusă independentă citată redă câteva dintre cele mai amuzante meme-uri care au început să circule în mediul online:

„Dați-le afară. Kanye West a venit să ne viziteze”, scria într-un astfel de meme, ilustrat cu ceainice și farfurii, în contextul în care bunicile din Rusia sunt renumite pentru faptul că își păstrează cele mai bune tacâmuri pentru ocazii speciale.

Un alt meme îi înfățișa pe Kanye și pe jurnalistul american Tucker Carlson, care a venit recent Moscova pentru a-l intervieva pe președintele rus Vladimir Putin.

Un meme s-a referit și la laudele lui Carlson la adresa magazinelor alimentare din Moscova, în mesaj afirmându-se că „Înfometat în SUA, Kanye West a venit cu avionul să cumpere cea mai bună mâncare din lume”.

Contul Stradayushhee Srednevekovye („Suferința medievală”), care postează adesea meme-uri bazate pe picturi medievale, surprinde sentimentul unor ruși care susțin că sunt împotriva influenței occidentale, dar care au salutat sosirea neașteptată a rapperului american.

„Nu avem deloc nevoie de valorile voastre occidentale. Plecați de aici și luați-vă toate lucrurile occidentale cu voi” / „KANYE WEST!”, se putea citi în mesajul publicat de acest cont.

Iar un video realizat în Photoshop îi arată pe Kanye West și pe soția acestuia, Bianca Censori – care nu pare să fi venit cu el la Moscova – în decoruri urbane tipic rusești.

Rapperul american Kanye West, care a stârnit în mod repetat polemici în Statele Unite, a venit duminică la Moscova pentru o vizită privată, a anunţat presa rusă. Muzicienii occidentali au evitat în general Rusia de la începutul ofensivei din Ucraina, în februarie 2022, care a dus la o avalanşă de sancţiuni la adresa Moscovei şi la o criză gravă în relaţiile cu Occidentul.

Ksenia Sobciak, o fostă candidată la preşedinţia Rusiei, a postat pe Telegram o scurtă înregistrare video care, potrivit ei, îl arată pe rapperul american pe acoperişul celebrului centru comercial GOUM, privind spre Piaţa Roşie.

Kanye West, care şi-a exprimat în trecut admiraţia pentru preşedintele rus, Vladimir Putin, a provocat controverse în ţara sa natală după ce, printre altele, l-a elogiat pe Adolf Hitler. Artistul, cunoscut de asemenea pentru brandul său Yeezy, a devenit un paria al show-business-ului după ce a făcut o serie de remarci antisemite, în 2022. Mai multe mărci, printre care Adidas, Gap şi Balenciaga, au rupt legăturile cu el.

INTERVIURILE HotNews.ro