Sari direct la conținut

FOTOGALERIE Ambulatoriu de poveste, complet renovat, la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului

HotNews.ro
Ambulatoriul Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului , Foto: Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului
Ambulatoriul Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului , Foto: Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului

Ambulatoriul de specialitate din cadrul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, unde se fac anual peste 60.000 de consultații medicale pentru zeci de mii de copii din toată țara, a fost renovat complet, recompartimentat și dotat cu aparatură medicală specifică fiecărei specializări medicale.

Cu o suprafață totală de peste 800 mp, Ambulatoriul de specialitate din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului a beneficiat de renovarea completă a spațiului care cuprinde 15 cabinete pentru consultații medicale din sfera pediatrică (Oftalmologie, Dermatologie, Endocrinologie, ORL, Neurologie, Psihiatrie, Psihologie, Explorări Funcționale Respiratorii, Genetică, Stomatologie, Pediatrie, Cercetare/Pediatrie, Cardiologie), o cameră pentru prematuri, 1 cabinet recoltări analize, 1 cabinet EEG/EKG, recepția, 2 săli de așteptare, 6 grupuri sanitare, 3 holuri, 2 vestiare și o chicinetă pentru cadrele medicale, o sală pentru depozitarea deșeurilor medicale, o cameră pentru operatori centrală telefonică și a fost creată o cameră de sterilizare pentru Stomatologie.

Întregul spațiu al ambulatoriului a fost renovat și modernizat printr-un proiect amplu ce a cuprins lucrări de recompartimentare, refacerea infrastructurii electrice, refacerea instalațiilor sanitare, indroducerea sistemului de gaze medicale, înființarea grupului sanitar pentru pacienții cu dizabilități, refacerea circuitelor medicale, zugrăvire și igienizare, dotare cu echipamente și dispozitive medicale, dotare cu mobilier și amenajare. Noul spațiu creat și dotările aferente acestuia vor permite un flux de lucru eficient al întregului personal medical, alinierea circuitelor medicale la normele epidemiologice în vigoare și vor asigura copiilor condiții moderne de îngrijire.

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu- Rusescu” a inaugurat Ambulatoriul de Specialitate din cadrul INSMC Pediatrie, renovat complet cu sprijinul Fundației Mereu Aproape, alături de Bebe Tei și Fundația Fan Courier.

Lucrările au fost începute în septembrie 2021, iar investiția totală a fost de peste 600.000 de euro (peste 500.000 euro Fundația Mereu Aproape cu sprijinul Hidroelectrica, Romgaz, Banca Transilvania, TeraSteel, CEC Bank, Terapia, Mobexpert, AdePlast a Sika Company, Kultho, Fundația Altex, precum și alte companii preocupate de sănătatea copiilor din România, 40.000 de Euro – Bebe Tei, 40.000 euro – Fundația Fan Courier).

Dr. Florin Brezan, medic primar pediatrie, managerul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”: „Renovarea și utilarea acestui spațiu sunt un pas important și de mare ajutor spre atingerea unor standarde moderne în ceea ce privește serviciile medicale oferite de echipa medicală multidisciplinară de excepție. Atât spațiul, cât mai ales aparatura medicală pe care acum le deținem contribuie la desfășurarea în condiții optime a actului medical și la bucuria, dar mai ales sănătatea copiilor. Pentru toate aceste beneficii le mulțumim partenerilor care fac posibil acest proiect”.

„Am creat singurul Ambulatoriu de poveste dintr-un spital de stat printr-un proiect ce a reunit dorința reprezentanților Institutului, dedicarea echipei Fundației, generozitatea partenerilor noștri și priceperea profesioniștilor care au lucrat alături de noi la modernizare. Este un spațiu frumos și magic, acel tărâm de basm la care am visat încă de la începutul proiectului, în care toți copiii se vor simți supereroi în timp ce vor avea toate condițiile pentru a se vindeca. Copiii vor fi în siguranță de la primul pas făcut aici, iar medicii au tot ce e nevoie pentru a-i trata așa cum trebuie, la standarde moderne. Este un proiect făcut din dragoste pentru copii și din respect pentru întregul personal medical”, a declarat Alessandra Stoicescu, președintele Fundației Mereu Aproape.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro