Sari direct la conținut

​FOTOGALERIE Capitala sub cod portocaliu de viscol – cum arata marile bulevarde, strazile secundare si trotuarele

HotNews.ro
Deszapezire ianuarie 2017-4, Foto: Hotnews
Deszapezire ianuarie 2017-4, Foto: Hotnews

In Bucuresti ninge de joi seara, iar orasul se afla sub cod portocaliu de ninsoare, fiind anuntate precipitatii pana vineri, la ora 20.00. In aceasta dimineata, pe bulevardele principale se circula in conditii de iarna, nefiind blocaje in intersectii, potrivit datelor furnizate de Politia Rutiera. Pe strazile secundare s-a intervenit putin sau deloc, la fel si in statiile RATB si la trecerile de pietoni. Nici trotuarele nu sunt deszapezite, insa aici este treaba cetatenilor, fiecare fiind obligat sa-si faca curat in fata casei.

  • Daca sunteti nemultumiti de felul in care se face deszapezirea in Capitala, va rugam sa ne trimiteti informatii si imagini cu strazile/trotuarele/statiile RATB blocate.

Deszapezirea pe strazile secundare din Capitala este facuta in proportie de cel putin 30 – 40%, au informat vineri reprezentanti ai operatorilor de salubritate din fiecare sector, care promit un procent de 100% pana in jurul orei 19,00, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea s-a declarat nemultumita de felul cum s-a facut deszapezirea in sectoarele 1 si 5 si a cerut operatorilor sa remedieze problema. Firea a amenintat firmele care se ocupa de deszapezire ca daca nu isi fac bine treaba, nu vor mai avea contracte cu autoritatile locale.

„Cu mine chiar nu e de joaca. Noi dam acum un test in fata cetatenilor. Eu dau un test in fata cetatenilor, dar consider ca impreuna cu domnul prefect, cu domnul viceprimar, cu intreaga echipa de consilieri, directori, ne-am facut datoria la nivel managerial. Daca mai departe companiile de salubritate care au contracte cu primariile de sector (…) nu-si fac datoria si nu respecta contractul, eu va garantez ca este ultima actiune in Capitala. Aici nu e cu amenzi. Aici este cu mai au sau nu mai au contract in Capitala. Acum vor dovedi daca vor sa mai lucreze pentru Capitala. Pentru ca la mine nu merge sa isi ia banii si sa nu isi faca treaba. Nu exista asa ceva, nu au alte metode sa ma impresioneze. (…) Ei acum lucreaza pentru a-si mentine aceste contracte, pentru ca voi fi intransigenta si nu voi fi deloc de acord sa continue un contract de salubritate in Capitala o companie care nu a deszapezit, asa cum trebuie, eficient, in conditii de iarna”, a declarat ea, vineri, dupa comandamentul de iarna convocat la sediul Politiei Locale, potrivit Agerpres.

Firea a fost nemultumita si de felul in care au fost deszapezite statiile RATB si a anuntat ca a trimis Corpul de control la RATB.

„Am mai avut o nemultumire – si am reactionat prompt – atat in ceea ce priveste trotuarele, cat si in ceea ce priveste statiile RATB. (…) Nu am fost multumita de cum au respectat dispozitiile mele reprezentantii RATB, lucru pentru care am dispus trimiterea Corpului de control al primarului general in misiune ad-hoc, azi dimineata, pentru a vedea de ce ceea ce noi am decis ieri nu s-a respectat. Am spus si am dispus, de asemenea, sa fie chemati angajati de acasa, daca sunt mai multi in concediu. Am dispus scoaterea in trafic a mai multor masini si au scos doar 11 in plus, lucru care nu este in masura sa ne multumeasca. Voi face mai spre seara un raport complet in ce priveste RATB”, a spus Firea, dupa Comandamentul de iarna convocat la sediul Politiei Locale, potrivit Agerpres.

Astfel, in sectorul 1 s-a raportat primarului general Gabriela Firea, la Comandamentul de iarna, o deszapezire pe strazile secundare de 30 – 40%, in sectorul 2 – 65%, sectorul 3 – 70-80%, sectorul 4 – 75-80%, sectoarele 5 si 6 – cate 50%.

„In Capitala, in toate intersectiile principale – si nu doar acestea – se circula normal, in conditii de iarna. La apelul pe care l-am facut acum cateva minute, precum si la prima ora, am insistat asupra interventiilor pe strazile adiacente, pentru ca si acestea sunt foarte importante. Chiar daca in intersectiile mari se circula bine, cred ca cetatenii trebuie sa aiba conditii de confort si un trai civilizat si atunci cand vor sa iasa din locuinte, pentru a ajunge la serviciu”, a declarat primarul General, Gabriela Firea, vineri dimineata.

Strada Sportului, sector 2

Strada Sportului, sector 2

Strada Sportului, sector 2

Statie troleibuz 66 – strada Sportului

Statie troleibuz 66 – strada Sportului

Soseaua Colentina

Stratie Tramvai 21- Sos. Colentina

Stratie Tramvai 21- Sos. Colentina

Statie troleibuz 66 – Sos. Colentina

Stratie Tramvai 21- Sos. Colentina

Soseaua Colentina

Statie troleibuz Doamna Ghica

Intersectia Doamna Ghica, sector 2

Intersectia Bucur Obor, sector 2

Statia tramvai Sf. Gheorghe – Unirii

Statia tramvai Sf. Gheorghe – Unirii

Bd. IC Bratianu, centrul Capitalei

Bd. IC Bratianu – Piata Unirii

Trotuar bd. IC Bratianu

Iesire Pasajul Latin

Strada Lipscani – Centrul Istoric

Centrul Istoric

Centrul Istoric

Strada Lipscani – Centrul Istoric

Centrul Istoric

Calea Victoriei

Strada Catrintei, sector 2

Strada Lipscani – Centrul Istoric

Primarul general al Capitalei a anuntat joi ca potrivit raportarilor operatorilor de deszapezire, in toate sectoarele Capitalei sunt pregatite 20.337 tone de materiale antiderapante, 2517 muncitori si 499 de utilaje.

Potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei, situatia pe sectoare sta astfel:

Sectorul 1 – SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA

Material antiderapant-3894

Munictori – 500

Utilaje – 68

Sectorul 2 – SC SUPERCOM SA

Material antiderapant – 4468

Forta umana – 775

Utilajele pregatite – 120

Sectorul 3 – SC ROSAL GRUP SA

Material antiderapant – 3912 tone

Forta umana – 290

Utilajele pregatite – 52

Sectorul 4 – SC REBU SA

Material antiderapant – 2850 t

Forta umana – 400

Utilajele pregatite – 89

Sectorul 5 – SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA

Material antiderapant – 2387 t

Forta umana – 218 muncitori

Utilajele pregatite – 50 din care 37 echipate cu plug

Sectorul 6 – SC URBAN SA

Material antiderapant 2826 t

Forta umana – 334

Utilajele pregatite – 120

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro