Sari direct la conținut

Fundația Deloitte și World Vision inaugurează un centru de activități educaționale pentru copiii ucraineni și de consiliere pentru mamele lor, situat în Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei din București

Deloitte Romania
Child Friendly Space, Deloitte-World Vision, Foto: Deloitte
Child Friendly Space, Deloitte-World Vision, Foto: Deloitte

Fundația Deloitte și World Vision inaugurează un centru care va oferi activități educaționale și recreative pentru copiii ucraineni, precum și consiliere psihologică, juridică și ocupațională pentru mamele lor, situat în Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei din București. Un al doilea centru similar, situat în sectorul 5 al Capitalei, este în faza de construcție și urmează să fie deschis în această vară.

„Acest proiect este la intersecția dintre preocuparea noastră strategică pentru incluziune prin educație, pe care o declinăm prin multiple inițiative în plan global și local, și angajamentul entuziast al întregii familii Deloitte în sprijinul cauzei ucrainene, manifestat deja prin ajutarea (inclusiv prin angajări) a colegilor din Ucraina, a familiilor lor, prin trei campanii de donare de sânge și prin strângere de fonduri. Așadar implicarea în acest proiect împreună cu World Vision a fost o alegere evidentă, în contextul în care nevoia refugiaților ucraineni de integrare este uriașă – pentru copii, prin educație și activități specifice vârstei lor, care să îi ajute să facă față traumei prin care trec, iar pentru mamele lor, prin ajutor pentru integrare pe piața muncii, pentru a-și putea susține familia până la întoarcerea acasă. Le mulțumesc colegilor care nu au ezitat să se ofere voluntari la cele două centre Deloitte din București, partenerilor noștri World Vision și autorităților care sprijină acest proiect”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România.

Spațiul, denumit Happy Bubble, are o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și poate găzdui până la 40 de copii zilnic. Activitățile planificate se adresează școlarilor de toate vârstele și includ cursuri de limbile română și engleză, de educație financiară, robotică, pictură, muzică, dans. De asemenea, beneficiarii vor avea asigurate mesele de prânz.

„Suntem recunoscători că partenerii noștri de la Deloitte au răspuns din prima clipă apelului nostru pentru sprijinirea copiilor ucraineni prin crearea unui spațiu Happy Bubble, unde cei mici își pot continua studiile, primesc consiliere psihologică și se pot juca. Mai multe studii ne arată că minorii din zonele de conflict se confruntă cu un risc major de anxietate, depresie și alte tulburări emoționale. Efecte care pot dura pe termen lung, chiar și în viața lor de adulți. Copiii au nevoie să se simtă în siguranță, au nevoie să se joace, să socializeze, să învețe. Au nevoie să simtă că viața continuă și că există speranță pentru ei“, a afirmat Mihaela Nabăr, Director Executiv, World Vision România.

Spațiul a fost creat special pentru a oferi zilnic asistență familiilor de ucraineni, în special copiilor, după modelul Child Friendly Spaces dezvoltat de World Vision pe baza unei metodologii internaționale, implementate în mai multe zone ale globului în care trăiesc refugiați. Aceste spații prietenoase pentru copiii aflați în situații de urgență sunt gândite pentru a le asigura un mediu sigur, calm și confortabil, astfel încât ei să-și regăsească măcar parțial rutina de joacă și educațională pe care le aveau acasă.

ARHIVĂ COMENTARII