Sari direct la conținut

Gabriela Firea explică de ce nu candidează independent la București: „Pot lupta pentru București și sub alte forme. Vedem ce va fi”

Alfred Simonis, Paul Stănescu, Cătălin Cîrstoiu și Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Alfred Simonis, Paul Stănescu, Cătălin Cîrstoiu și Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

​Gabriela Firea spune că este un om de echipă, de aceea a decis să nu candideze independent pentru funcția de primar general al Capitalei. Declarațiile au fost făcute imediat după ce coaliția PSD – PNL l-au prezentat pe medicul Cătălin Cîrstoiu drept candidatul pe care îl susțin pentru funcția de primar general.

Firea a declarat că nu poate încheia „socotelile” cu Bucureștiul.

„Socotelile nu le pot încheia cu Bucureștiul câtă vreme mi-am exprimat dorința de a continua. Ideile (n.red.: din programul de campanie) pe care le pregătisem le voi transmite echipei tehnice. În măsura în care vor fi preluate nu mai este problema mea, probabil vor fi parțial preluate de la mine și parțial preluate de la domnul Burduja. Pot lupta pentru București și sub alte forme. Vedem ce va fi în continuare. E cam devreme să spun ce voi face peste patru ani. Dacă aș fi candidat independent contraziceam tot ce am afirmat înainte: și anume că sunt un om de echipă”, a explicat, într-o scurtă discuție cu jurnaliștii, Gabriela Firea.

Gabriela Firea va candida la europarlamentare

Marcel Ciolacu a spus, în timpul conferinței de presă, că nu s-a certat cu Gabriela Firea, și a precizat că „am căutat împreună soluția cea mai bună”.

„Atât doamna Firea, cât și domnul Burduja au fost de acord să facem o echipă”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă Gabriela Firea a fost cel care a cerut un loc eligibil pe listele de la alegerile europarlamentare, Marcel Ciolacu a spus că Firea „știe să lupte singură”.

„Nu pot să pun termenii în acest fel, că i-am oferit eu ceva Gabrielei Firea. Gabriela Firea știe să se lupte singură pentru ce își dorește și pentru ce merită. Am stat cu toții la masă și am hotărât că aceasta e varianta cea mai bună”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Toate declarațiile din cadrul conferinței de presă prin care medicul Cătălin Cîrstoiu a fost prezentat drept candidatul susținut de coaliția PSD – PNL pentru primăria Capitalei au fost transmise LIVE de HotNews.ro AICI.

Cine este Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL

Cătălin Cîrstoiu, în vârstă de 50 de ani, este medic ortoped și este manager al Spitalului Universitar de Urgență București începând din martie 2020. A mai ocupat această funcție în perioada 2009 -2016.

Este decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București începând cu anul 2016. Cătălin Cîrstoiu este căsătorit cu medicul Monica Cîrstoiu, șefa clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București.

Medicul Cătălin Cârstoiu este, potrivit ȘtirileProTv, finul fostului președinte Traian Băsescu și fiul lui Ion Cîrstoiu, fost deputat de Argeș timp de două mandate, în perioada 1996 – 2004. Revenirea lui Cîrstoiu la conducerea Spitalului Universitar București în timpul pandemiei de COVID-19 – după demiterea Adrianei Nica de către ministrul de atunci al Sănătății Victor Costache – a strârnit controverse în spațiul public. „Avem de toate lovește din nou”, a comentat atunci Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață:

„Întotdeauna m-am gândit că un chirurg care vine din sala de operații nu va înțelege nimic din încrengăturile mafiei din Ministerul Sănătăţii. Iată că Victor Costache l-a numit astăzi pe Cătălin Cîrstoiu, managerul ‘avem de toate’ de la Colectiv, manager, din nou, la Spitalul Universitar de Urgență din București. Bravo și lui Ludovic Orban – Liderul Dreptei Românești!”.

La rândul său, fostul ministru USR al Sănătății Vlad Voiculescu a reamintit atunci de incendiul din 2015 din clubul Colectiv și de gestionarea „deplorabilă” a situației de către Spitalul Universitar, al cărui manager era atunci Cîrstoiu.

Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru Hogea – unul dintre tinerii morți în spital după incendiul din octombrie 2015 din clubul Colectiv – l-a acuzat pe Cătălin Cîrstoiu, la acea vreme managerul Spitalului Universitar, că a împiedicat transferul tânărului la o clinică din străinătate. Narcis Hogea a declarat public că, după ce a obținut acceptul ca fiul său să fie tratat la Clinica AKH din Viena, conducerea Spitalului Universitar a tărăgănat transferul fiului sau.

Alex Hogea a fost în cele din urmă transferat, dar a murit de sepsis la vârsta de 19 ani, la clinica din Viena. Tatăl său a susținut că decesul a survenit infecției contactate la Spitalul Universitar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro