Sari direct la conținut

Gabriela Firea nu mai vrea ca strazile din centrul Capitalei "sa fie blocate cu activitati de weekend"

HotNews.ro
Gabriela Firea, Foto: Agerpres
Gabriela Firea, Foto: Agerpres

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca nu mai vrea ca strazile din centrul Capitalei sa fie blocate cu activitati de weekend si a anuntat ca le va comunica oficial acest lucru directorilor din institutie care au dat aprobari pentru evenimente stradale, potrivit Agerpres.

„Chiar in acest weekend, circulatia din Capitala a fost blocata si asta nu pentru ca erau foarte multe masini in trafic – lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat multi in concediu – ci pentru ca se aproba foarte multe evenimente stradale in centrul Capitalei, fie ca sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se intampla in nicio capitala europeana. Acolo este respect pentru cetateni, pentru turisti si in general respect pentru faptul ca nu trebuie sa ‘strangulezi’ circulatia cu evenimente – care este foarte bine ca se organizeaza – dar nu trebuie sa fie organizate in centru, in punctul zero al Capitalei”, a spus Firea duminica, la Antena 3.

Primarul Capitalei a precizat ca i-a anuntat deja pe toti directorii care se ocupa de aceste aprobari ca se vor intalni luni dimineata, iar asa ceva nu se va mai intampla. Ea a mentionat ca astfel de aprobari au fost date anterior debutului mandatului sau.

„Bucurestenii deja mai au putin si deja dau pe dinafara de suparare. Ieri am simtit aceasta stare si primesc nenumarate mesaje si pe Facebook, pe mailul meu personal, nu mai spun pe toate mailurile si la dispeceratul Primariei Generale a Capitalei. Ieri era coada de masini de la Casa Presei Libere pana la Guvern. M-am gandit ca este un accident, am incercat sa ajung mai repede, sa vad ce se intampla. Ce credeti ca se intampla? Bulevardul Kiseleff era blocat, erau cativa tineri care jucau tenis – foarte putini pentru ca era si canicula si cei cativa tineri, care foarte bine ca faceau sport dar nu era cazul sa o fac pe Bd. Kiseleff – si tot centrul Capitalei era paralizat, toata lumea suparata. (…) Recent a avut loc un concert in Piata Constitutiei. Nu se mai putea intra in Capitala de la Otopeni, era paralizat totul”, a explicat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, exista multe zone neexploatate sau chiar terenuri virane unde pot fi organizate evenimente, un exemplu in acest sens fiind Arena Nationala, Romexpo, parcuri. „Daca am fi avut o centura a Capitalei, nu am fi ‘strapuns’ Bucurestiul rutier dintr-o parte in alta”, a incheiat primarul general.

  • Firea: Toata zona Centrului Vechi trebuie eliberata, iar familiile sa primeasca o alternativa locativa

Toata zona Centrului Vechi trebuie eliberata, iar familiile care locuiesc acolo sa primeasca o alternativa locativa, intrucat cladirile din aceasta zona prezinta risc seismic, a mai declarat duminica Gabriela Firea, adaugand ca acest aspect reprezinta una dintre urgentele pe care le are pe agenda.

„Din punctul meu de vedere, toata acea zona va trebui sa fie eliberata, este o zona cu risc seismic, toate acele familii vor trebui sa primeasca o alternativa locativa, sa mearga in alte spatii pentru ca municipalitatea sa inceapa sa consolideze acele cladiri, acolo unde este posibil. Nu putem sa stam sa asteptam cum trec zilele, saptamanile, lunile si, Doamne fereste, daca se intampla ceva, noi abia atunci sa ne facem reprosuri si sa ne gandim de ce acei oameni au ramas in acele cladiri cu risc seismic. Din punctul meu de vedere, este o urgenta si ma voi apleca cat de curand asupra acestei probleme”, a declarat Firea la Antena 3.

O alta urgenta este legata de constructia de locuinte sociale pentru tineri si cei evacuati, spune Firea: „Oamenii aceia au ajuns sa aiba o viata distrusa si distorsionata, pentru ca pur si simplu au fost scosi din case si lasati pe drumuri. Nu toti aveau bani sa-si cumpere case, nu toti au bani pentru chirii decente si stau in niste conditii inimaginabile. Din punctul meu de vedere, o prioritate pentru primarii de sectoare si pentru mine este construirea de locuinte atat pentru tineri – locuinte sociale – locuinte pentru cei care au fost nevoiti sa plece din aceste case si pentru familiile care locuiesc in cladiri cu risc seismic si asta cat se poate de repede. Primarii de sectoare, in intalnirile pe care le-am avut, au identificat zone in care putem sa incepem sa construim.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro