Sari direct la conținut

General Electric va face lucrari de reparatii si intretinere la centrala de la Cernavoda de 146 milioane de dolari. Grupul american vrea sa se implice si in proiectul reactoarelor 3 si 4.

HotNews.ro

Gigantul american General Electric, una dintre cele mai puternice companii din lume, va asigura mentenanta reactoarelor 1 si 2 de la Cernavoda contra sumei de 146 de milioane de dolari. In acest sens, intre Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavoda, si General Electric a fost semnat marti un contract cadru privind prestarea de catre grupul american a serviciilor complete de intretinere si reparatii pentru o perioada de opt ani.

Contractul a fost semnat la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in prezenta ministrului de resort, Adriean Videanu, si a ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein.

Adriean Videanu: Construirea unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda reprezinta unul dintre cele mai atractive proiecte la nivelul UE

Ambasadorul spera ca General Electric va avea ocazia sa particpe si la proiectul Nuclearelectrica de constructie a reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. General Electric ar putea prezenta o oferta pentru furnizarea de echipamente tehnologice si servicii pentru unitatile 3 si 4. General Electric nu este investitor in capacitati de productie, ci furnizor de tehnologii de producere a energiei electrice si distribuire a energiei.

„Construirea unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda reprezinta unul dintre cele mai atractive proiecte la nivelul Uniunii Europene”, a declarat ministrul economiei Adriean Videanu. Acesta a mai spus ca avizul Comisiei Europene in privinta proiectului va fi dat in cursul lunii urmatoare. Ministrul economiei a mai spus ca nu se pune „problema finantarii” la acest proiect.

In acest moment, Nuclearelectrica, detine 51% din proiectul reactoarelor 3 si 4, CEZ (Cehia), Enel (Italia), RWE Power (Germania) si GDF SUEZ (Franta) detin cate 9,15% fiecare, in timp ce ArcelorMittal Romania si Iberdrola (Spania) detin cate 6,2%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro