Sari direct la conținut

Gheorghe Ciuhandu face curatenie generala

Cotidianul

Se poate spune ca viitorul presedinte al taranistilor a facut curatenie generala in partid. Gheorghe Ciuhandu, in calitate de presedinte, va avea rolul de coordonare a intregului Birou National de Conducere (BNC), de reprezentare a partidului, de intretinere a relatiilor externe si cu diaspora.

Pentru functia de prim-vicepresedinte al partidului nu a fost nominalizat cineva, aceasta urmand sa fie lasata libera, in perspectiva viitoarelor negocieri in vederea unor fuziuni. Conform traditiei, care obliga partidul sa aiba primii doi lideri, unul din Ardeal (Banat) si unul regatean, viitorul numar doi al PNTCD va fi, deci, din zona Muntenia, Oltenia, Moldova.

Presedinte al Comitetului National de Conducere (CNC) va fi mana dreapta din Timisoara a lui Ciuhandu, viceprimarul orasului, Adrian Orza, iar Ion Caramitru va fi presedintele Delegatiei Permanente Nationale (DPN).

In rest, in echipa de conducere apar nume care nu au cunoscut niciodata „inaltimile“ in PNTCD: Marius Anghel (secretar general), Viorel Sasca, Mihai Marinescu, Andrei Dimitriu, Voicu Bora, Constantin Timoc, Cornel Boiangiu, Marius Popovici, Liviu Scarlat, Cornel Furtuna – vicepresedinti.

Tot pe lista vicepresedintilor apar nume cu vechime in PNTCD: fostii ministrii Virgil Petrescu si Serban Bubenek, dar acestia nu au facut parte din echipa Ciorbea.

Viitoarea conducere a taranistilor a discutat, in aceste zile, si pe marginea propunerii lansate de vicepresedintele AP, Smaranda Enache, care a propus realizarea unei federatii a partidelor si organizatiilor civice crestin-democrate, sub denumirea Alianta Populara Crestin-Democrata (APCD).

In viziunea Smarandei Enache, in propusa federatie ar putea intra PNTCD, PCD, URR, dar si formatiuni ca Alianta Civica sau organizatii ale minoritatilor – Forumul Democrat German, Uniunea Civica Maghiara sau Uniunea Crestin Democrata a Romilor.

Pentru a obtine pragul electoral de 5% necesar intrarii in Parlament, APCD ar putea participa la alegerile generale sub sigla si denumirea partidului cel mai reprezentativ din cadrul aliantei, iar, dupa alegerile generale, alianta crestin-democrata ar putea asigura si continua fuziunile intre formatiunile politice si organizatiile ce o compun.

Gheorghe Ciuhandu vede doua variante: „In conditiile in care PNTCD este recunoscut ca cel mai reprezentativ partid de factura crestin-democrata si populara din Romania, ne exprimam inca o data dorinta realizarii unei fuziuni a tuturor partidelor care se revendica a fi crestin-democrate sau populare in jurul PNTCD.

In cazul in care o astfel de fuziune nu este posibila, putem lua in considerare proiectul propus de doamna Smaranda Enache. In acest caz, insa, partidele care ar intra in APDC ar trebui sa se oblige sa nu depuna liste paralele pentru alegerile generale si sa sustina public listele PNTCD.

Mai mult decat atat, candidatii propusi de partidele respective trebuie sa se inscrie in PNTCD, intrucat, conform art. 5, alin. 5 din Legea nr. 68 din 15 iulie 1992 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, nu se admit candidaturi independente pe listele de candidati depuse de partide“.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro