Sari direct la conținut

Gheorghe Funar, instalat la sefia PRM Cluj

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Cutremurul politic produs in PRM Cluj prin demisia echipei fostului presedinte al filialei, deputatul Petru Calian, a avut efectul unui tsunami. Organizatia a ramas fara principalii sai finantatori, fara o parte a mobilei din sediu si fara grupuri politice in Consiliul Judetean si in Consiliul Local.

Daca in anul 2004, filiala PRM avea doi deputati, un senator, sapte consilieri judeteni si sase consilieri locali la Cluj-Napoca, in prezent nu mai are nici un deputat si a ramas cu un senator, un consilier judetean si doi consilieri locali. In disperare de cauza, secretarul general al partidului, fostul primar Gheorghe Funar, a fost uns lider interimar al filialei.

In prezent, Funar are functia de secretar general al PRM, de presedinte al organizatiei clujene, de lider al grupului parlamentar al partidului din Senat si de senator de Cluj.

Daca pana acum il ironiza pe primarul Emil Boc, care este si prese-dinte al Partidului Democrat, in privinta drumurilor dese la Bucuresti ale acestuia, pe viitor Funar nu va trebui sa faca doar naveta Cluj-Bucuresti, ci si sa bata judetul ca sa refaca organizatiile locale ale partidului.

Senatorul va fi secondat la conducerea organizatiei judetene de prim-vicepresedintele Petru Gus, singurul consilier judetean care a ramas in partid dupa plecarea demisionarilor la Partidul Conservator. La conducerea organizatiei municipale, in locul consilierului judetean Marinel Andro, a fost instalat fostul director tehnic al Primariei, Mihai Muresan, in prezent un prosper om de afaceri.

Numai ca noul presedinte al PRM Cluj-Napoca are probleme serioase de imagine. Muresan, supranumit „10 la suta”, a fost cercetat de PNA intr-un dosar in care a fost acuzat de patronul unei firme de constructii din judetul Satu Mare ca ar fi primit mita o cabana la munte in schimbul favorizarii societatii respective la licitatiile organizate de Primarie.

Tot el a fost acuzat ca ar fi favorizat incheierea unor contracte intre firma sotiei sale si municipalitate.

Procurorii Anticoruptie au decis, insa, scoaterea de sub urmarire penala a lui Muresan. Deocamdata, Muresan nu a stabilit numele viitorului prim-vicepresedinte al organizatiei municipale. In conducerea acesteia au fost, insa, cooptati consilierii locali Eugen Pop si Ioan Chiorean, care isi pierdusera functiile in urma unui conflict cu fostul presedinte al filialei, deputatul Petru Calian.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro