Sari direct la conținut

GSP: Cât de benefic este postul intermitent? Răspunsul categoric al medicului Mihail Pautov: „Un avantaj și un dezavantaj"

​GSP.ro
Dr. Mihail Pautov, Foto: GSP
Dr. Mihail Pautov, Foto: GSP

Una dintre dietele foarte des întâlnite pe internet este așa-numitul post intermitent. Practic, sunt oameni care aleg să mănânce într-o perioadă de 8 ore, după care să nu mai consume nimic în afară de lichide timp de 14-16 ore.

GSP l-a întrebat despre avantajele și dezavantajele unei asemenea diete pe medicul Mihail Pautov. Doctorul Mihail Pautov, 34 de ani, a renunţat la chirurgie şi a hotărât să educe oamenii pe reţelele de socializare în ceea ce priveşte un stil de viaţă mai sănătos. Are 290.000 de urmăritori pe Facebook, 221.000 pe Instagram şi 104.000 pe YouTube.

Este gazda emisiunii MediCOOL de pe Antena 1 şi a publicat o carte în care se regăsesc multe sfaturi despre o bună funcţionare a corpului uman.

– Degeaba facem sport, dacă nu avem o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Care sunt alimentele pe care le consumaţi cel mai des şi care sunt cele pe care nu le recomandaţi?

– Dimineaţa mănânc aproape în fiecare zi terci de ovăz. Se găsește la magazin ovăz integral și este extrem de ieftin. Fiind integral, ai din start un aport destul de bun de fibre. Apoi mănânc foarte multe ouă. Cred că oul este unul din cele mai complexe, ieftine, bune și sănătoase alimente existente în România. Are un aport ideal de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine şi minerale. Este extrem de nutritiv. Sunt studii care arată că persoanele care mănâncă două ouă pe zi dimineața ajung să slăbească mai ușor. Atenție, e vorba de ouă fierte, nu prăjite! De nelipsit sunt legumele și, în special, legumele verzi. Dacă putem să consumăm crucifere, cum ar fi broccoli, kale, orice este verde, și, în special, de un verde închis, e foarte bine.

Citește interviul integral pe GSP.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro