Sari direct la conținut

 IKEA retrage de pe piata o gama de saci de dormit pentru copii din cauza defectarii fermoarului

HotNews.ro
Sac de dormit pentru copii
Foto: IKEA

Magazinul IKEA din Bucuresti retrage de pe piata sacii de dormit pentru copii Barnslig, persoanele care au cumparat astfel de produse urmand sa le returneze, in schimbul sumei integrale platite pe produs, se arata intr-un comunicat al retailerului. Compania va retrage de pe piata doua tipuri de saci, pentru copii cu varste intre 0 si 6 luni si pentru cei cu varste intre 6 si 18 luni.

Compania a primit doua sesizari de la clienti privind desprinderea opritorului fermoarului (partea metalica care are rolul de a bloca cursorul, asa incat acesta sa nu poata iesi de pe sine la deschiderea sacului) in timpul utilizarii. In cazul desprinderii opritorului in timpul utilizarii, este posibil ca si cursorul sa iasa de pe sine.

In urma acestor sesizari, designerii companiei au observat ca posibila desprindere a celor doua componente ale fermoarului poate duce la aparitia riscului ca cei mici sa le inghita si chiar sa se inece cu ele, astfel incat IKEA a decis sa retraga acest model de saci de dormit pentru copii de pe piata mondiala.

Reprezentantii companiei mai precizeaza ca nu a existat nici un caz in care copiii sa fi fost raniti.

Sacii de dormit pentru copii Barnslig sunt produsi in Indonezia si sunt vanduti din aprilie 2008 in toate magazinele retailerului din lume, cu exceptia celor din SUA, Canada si Emiratele Arabe Unite.

Potrivit comunicatului de presa al companiei, desprinderea opritorului si a cursorului de la fermoarul sacilor de dormit pentru copii este cauzata de calitatea fermoarului. „In prezent, toate standardele de calitate aplicate in producerea sacilor de dormit Barnslig sunt in curs de revizuire, in vederea cresterii gradului de siguranta pe care acestia il ofera”, se mai arata in comunicat.

Saptamana trecuta, IKEA a decis sa retraga de pe piata lampa cu clema tip FEMTON, dupa ce Consiliul National Suedez pentru Siguranta in Domeniul Electricitatii – SNESB a stabilit ca modul in care aceasta este construita prezinta risc de supraincalzire.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro