Sari direct la conținut

Imagini din satelit. Rușii construiesc pontoane pentru a trece peste Seim, după ce Ucraina a distrus 3 poduri în regiunea Kursk

HotNews.ro
Pod pontoane în Kursk / FOTO Radio Svoboda
Pod pontoane în Kursk / FOTO Radio Svoboda

Forțele ruse au instalat un nou pod de pontoane peste râul Seim în regiunea Kursk, a patra astfel de trecere, potrivit unei imagini din satelit distribuite de Radio Svoboda (Radio Europa Liberă ), după ce Ucraina a distrus toate cele trei poduri din zonă, relatează Ukrainska Pravda.

Podul  a fost amenajat în satul Zvannoe, la doi kilometri în aval de podul care a fost avariat în urma bombardamentelor ucrainene.

Anterior, forțele ruse au stabilit puncte de trecere similare în satul Karij, între satele Zvannoe și Glușkovo și la est de Glușkovo.

Trecerea din Karij este parțial scufundată, ceea ce ar putea fi o încercare a forțelor ruse de a o masca sau ar fi fost atacată. Celelalte două poduri de pontoane au fost, de asemenea, atacate.

Experții militari sugerează că prin țintirea podurilor peste râul Seim, Ucraina încearcă să blocheze forțele rusești din districtul Glușkovo.

Pe 18 august, ucrainenii au distrus al treilea pod peste râul Seim de când au pătruns în regiunea rusă Kursk.

„Pe 18 august, ca urmare a bombardamentelor țintite cu rachete și artilerie împotriva clădirilor rezidențiale și a infrastructurii civile din localitatea Karizh, un al treilea pod peste râul Seim a fost avariat”, a declarat un reprezentant al Comitetului de Investigație al Rusiei.

Pe 16 august, a fost distrus primul pod din regiune, deși se vorbea și despre posibilitatea ca un al doilea pod să fi fost de asemenea avariat.

The Insider a raportat că districtul Glușkovski avea trei poduri peste râul Seim, celelalte două fiind situate în apropierea așezărilor Zvannoe și Karij.

INTERVIURILE HotNews.ro