Sari direct la conținut

INTERVIU – Adrian Cojocaru și practica artistică precum o bucătărie profesională

HotNews.ro
Imagine din expoziția „Acts of In-Between”, curatorial.ro
Imagine din expoziția „Acts of In-Between”, curatorial.ro

Artistul Adrian Cojocaru vorbește într-un interviu acordat curatorial.ro despre cel mai amplu proiect artistic al său care se află în prim-plan la galeria bucureșteană Gaep. Pornind de la experiențele culinare, ca gurmand și lucrător în bucătărie, el a creat un proiect artistic și expozițional asemănător unui tasting menu dintr-un restaurant fine dining.

Cojocaru, unul dintre cei zece artiști participanți în programul de mentorat și producție artistică Accelerator Brașov 2023, expune acum în premieră la Gaep. „Acts of In-Between” este o poveste despre mâncare și artă pornită de la observații făcute de artist în localuri și bucătării profesionale în timpul călătoriilor lui. Pictura figurativă prezintă lucrătorii din domeniu și preparatele și ritualurile care le însoțesc.

Citiți interviul pe curatorial.ro

INTERVIURILE HotNews.ro