Sari direct la conținut

La La Land… dragostea mea!

HotNews.ro
La La Land… dragostea mea!

Anul trecut, tot mapamondul ii tinea pumnii lui DiCaprio. Actorul trebuia sa castige Oscarul. S-au aliniat planetele si rolul din The Revenant i-a adus mult ravnita statueta. 2017 parea un an calm, fara peripetii dar saracul Jimmy Kimmel nu stia ce-l asteapta la final. Uite Oscarul! Pardon! Am incurcat plicul. Iata castigatorul. Plecati de pe scena. Am comis-o. Ne-am distrat luni dimineata.

Nu stiu cum, nu stiu de ce, dar La La Land a patimit multe in ultimele luni. La inceput, cinefilii de pe Facebook erau lesinati dupa povestea de dragostea dintre Mia (Emma Stone) si Sebastian (Ryan Gosling). Tanarul regizor, Damien Chazelle a venit cu o romanta in cheie La minor si a reusit sa stranga 14 nominalizari la Oscar, fix cat sa se gaseasca intr-o companie selecta alaturi de Titanic si All About Eve. A prins si o nominalizare la regie. Martin Scorsese s-a multumit cu asteptatul. Silence a fost ignorat de Academie si de ceata vesela de votanti. Poate nu mai merge cu dramoletele istorico-religioase despre pacat si izbavire dar ce ne facem cu cele 9 filme puse in competitie?

Ce sa vedeti voi? Inca prind dramoletele cu iz istoric, povestile despre minoritati sunt la mare cautare si ispravile unor nefericiti ne provoaca un iures de emotii mai ceva ca-n zilele de aur ale telenovelei „Marimar”. Arrival, Manchester by the Sea, Hell or High Water si Lion au intrat ca sa fie. N-aveau sanse sa castige. La La Land a pornit la atac si parca nimic nu-i statea in cale dar s-au calmat spiritele extaziate in Ajunul Craciunului. Dintr-o data aveam pareri impotriva romantei. Dintr-o data au rasarit criticii si n-au contenit cu parerile impotriva valului de iubire pana luni dimineata.

  • La Hollywood dragostea nu moare mai ales cand se prezinta cu dedicatii si dor de cantece in ploaie

Am mai avut momente de genul asta. S-au numit Chicago si The Artist. Era cat pe ce sa fie si La La Land.

La ora asta stim cine sunt castigatorii, ne-am bucurat pentru ei, am lacrimat la montajul cand ne-am amintit de artistii trecuti in nefiinta dar editia cu numarul 89 o sa fie legata de boroboata duo-ului Warren Beatty si Faye Dunaway.

Ce spuneti? Momentul asta merita un film! Merita si nominalizari la Oscar si apoi un remake fix cand se duc toti pe scena sa-si spuna discursul.

  • Au aparut teorii conspirationiste

Cineva a vrut sa faca rau La La Land-ului. Beatty si Dunaway au fost neatentii, plicurile au fost incurcate si totul a culminat cu distractia de la final. Nu-i pentru prima oara cand exista dubii la adresa castigatorului. Sarmana Marisa Tomei este suspectata si-n zilele noastre ca a primit premiul Oscar pentru rolul din „My cousin Vinny” pentru ca prezentatorul s-a incurcat pe scena. Vedeti? Macar ramanem cu povesti interesante si teorii demne de un episod din „The X Files”. Tot sunt la moda resuscitarile de pe micul ecran.

Minunile s-au tinut lant anul asta. Suicide Squad a luat premiul Oscar pentru Machiaj si Hairstyling. Marvel n-a luat nimic. Rogue One s-a uitat crucis la stele, Kubo and the Two Strings merita sa castige dar stiam cu totii ca Zootopia va invinge.

Toni Erdmann trebuia sa ia Oscarul pentru cel mai bun film strain, dar anticipam ca The Salesman o sa fie mai cu mot, ca sa-i pice fata lui Trump.

Macar a castiga Piper, cea mai buna animatie pe scurt. Au castigat Viola Davies si Mahershala Ali pentru rolurile secundare din Fences si respectiv, Moonlight. Meritau. Au pierdut Isabelle Huppert si Viggo Mortensen pentru rolurile principale din Elle si Captain Fantastic.

O editie tragi-comica. Cu un ochi radem, cu altul plangem, iar Hell or High Water n-a castigat nimic.

Incheiem cu optimism. Jackie Chan a primit un premiu onorific. Speranta nu moare la Hollywood. Alan Rickman n-a primit niciun premiu Oscar. Anton Yelchin a plecat dintre noi prea devreme si ne este dor de Carrie Fisher. Rau de tot. Ne este dor de multi actori care ne-au parasit.

Sa vedem ce ne surprize ne rezerva premiile Oscar la anul. Poate nu se mai incurca plicurile.

Ioana, cand ia o pauza si nu mai e workaholica, se uita la filme si seriale cat e ziua de lunga si scrie despre ele pe edgeandback.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro