Sari direct la conținut

Lawrence Foster dirijează Orchestra Română de Tineret, una dintre cele mai apreciate orchestre româneşti, la Festivalul George Enescu

HotNews.ro
Festivalul George Enescu, Foto: www.festivalenescu.ro
Festivalul George Enescu, Foto: www.festivalenescu.ro

De astazi intr-o luna, pe 8 septembrie 2013, Festivalul „George Enescu” aduce la Bucuresti un concert extraordinar din seria Mari Orchestre ale Lumii – Orchestra Romana de Tineret, alaturi de cunoscutul dirijor american Lawrence Foster, Director Artistic al Festivalului „George Enescu” pentru editia din 1998.

Gasiti programul zilei de 8 septembrie din cadrul Festivalului mai jos, precum si spectacolele la care inca mai sunt disponibile bilete.

Programul zilei de 8 septembrie 2013

Una dintre cele mai apreciate orchestre formata din tineri muzicieni, Orchestra Romana de Tineret va interpreta pe 8 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului, lucrari de Ravel, Brahms si Dediu, iar la pupitru se va afla maestrul Lawrence Foster. Nascut in 1941 in Los Angeles – parintii sai erau de origine romana -, Lawrence Foster este un remarcabil interpret al muzicii lui George Enescu, fiind Director Artistic al Festivalului „George Enescu” la editia din anul 1998. Dirijorul american a fost decorat de statul roman, in 2003, pentru aportul adus muzicii romanesti si creatiei enesciene in mod deosebit, cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Mare Ofiter.

Inca se mai pot cumpara bilete la evenimentul din 8 septembrie, acestea fiind dispoibile pe site-ul Eventim.

Programul Festivalului include si trei concerte din Seria Muzica Secolului XXI, la care intrarea este libera – „MINGUET” Quartet, de la ora 11.00, la Sala Mica a Palatului (solisti Jorg Widmann si Sarah Maria Sun). La Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti – Studioul de Opera si Multimedia, de la ora 14.00, va avea loc concertul sustinut de Ansamblul „TRAIECT”, avandu-l ca dirijor pe Sorin Lerescu, solist Pierre-Yves Artaud (flaut). Cornelia Petroiu (viola) va fi invitatul special al evenimentului. La 15.30, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, va avea loc o intalnire in care se vor discuta concluziile workshop-ului International „George Enescu”.

De asemenea, unul dintre cei mai aclamati dirijori contemporani al generatiei de muzicieni tineri ai Romaniei, Tiberiu Soare, va sustine un workshop dedicat muzicii secolului XXI, la Ateneul Roman, pe 8 septembrie, de la ora 17.00. In aparitiile sale din mass media, dirijorul a vorbit despre deschidere si lipsa barierelor in muzica. „Cineva care asculta ᅡParazitiiᅡ poate sa indrageasca, in aceeasi masura, si muzica lui Mozart sau Handel. Nu exista granite in muzica. De exemplu, Mozart nici nu stia ca scrie muzica clasica”.

Se mai pot cumpara bilete la acest eveniment, acestea fiind dispoibile pe site-ul Eventim.

Seria Concertele de la Miezul Noptii aduce de la ora 22.30, la Ateneul Roman, Alessandro, o drama muzicala in trei acte, de G.F. Handel, dupa un libret de Paolo Rolli. George Petrou, dirijorul acestei drame muzicale, are un repertoriu remarcabil de muzica baroca, clasica si romantica, fiind adeptul unei interpretari documentate istoric. Din distributie fac parte: Max Emanuel Cencic, Julia Lezhneva, Laura Aikin, Pavel Kudinov, Xavier Sabata, Juan Sancho si Vasily Khoroshev. Bilete disponibile pe site-ul Eventim.

Pentru programul complet accesati site-ul Festivalului (http://festivalenescu.ro/calendar/events).

Informatii suplimentare:

A mai ramas mai putin de o luna pana cand incepe cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania, Festivalul „George Enescu”, care se desfasoara intre 1 si 28 septembrie 2013, in Bucuresti si in mai multe orase din tara. Festivalul aduce pe scenele romanesti unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la pianistul si dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alaturi de orchestre de top, cap de afis oriunde in lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul „George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmariti, cu aceasta densitate, pe scenele romanesti, timp de o luna, cei mai performanti muzicieni contemporani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro