Sari direct la conținut

Legea offshore: Parlamentarii USR propun ca redevențele și impozitele datorate de titularii de acorduri petroliere offshore să meargă în investiții prin Pilonul 2 de pensii

HotNews.ro
Legea offshore: Parlamentarii USR propun ca redevențele și impozitele datorate de titularii de acorduri petroliere offshore să meargă în investiții prin Pilonul 2 de pensii

Parlamentarii USR Cristinta Prună, Claudiu Năsui și Cristian Ghinea au depus un amendament la Legea Offshore, aflată acum în dezbateri la Camera Deputaților, care prevede ca redevențele și impozitele asupra veniturilor suplimentare datorate de titularii de acorduri petroliere offshore, să meargă în investiții în conturile românilor din Pilonul 2 de pensii.

„Am depus astăzi alături de Claudiu Nasui și Cristian Ghinea un amendament la Legea Offshore. Vrem ca de redevențe și impozit asupra veniturilor suplimentare datorate de titularii de acorduri petroliere offshore, să beneficieze toți românii, prin investiții!

Astfel, propunem ca aceste fonduri să meargă în investiții în conturile românilor din Pilonul 2 de pensii și ca administratorii acestor fonduri să investească cel puțin 50% din ele în industria chimică, petrochimică și în energie. Astfel, de aceste fonduri ar beneficia toți românii și ele s-ar duce înspre investiții în țara noastră”, scrie deputatul USR Cristina Prună pe contul său de Facebook.

„Vrem ca veniturile din exploatarea gazelor naturale offshore să ajungă în buzunarele oamenilor și să creeze bunăstare și creștere economică! Nu vrem ca acești bani să fie aruncați pe fereastră și să ajungă în buzunarele firmelor de casă ale partidelor care să-i cheltuiască pe studii de prefezabilitate și fezabilitate, printr-un Fond special obscur, așa cum propune Liviu Dragnea.

Vrem să ne asigurăm că acești bani colectați la Pilonul 2 vor finanța judicios proiecte viabile din energie (centrale în cogenerare, investiții în infrastructură – regenerabile, extinderea rețelei de conducte de gaz, rețele de transport inteligente pentru energia electrică, stații de reîncărcare cu gaze naturale comprimate, electromobilitate) și petrochimie (industria îngrășămintelor, a maselor plastice, a PVC-ului etc.)”, mai arată Cristina Prună.

Potrivit acesteia, amendamentul va fi susținut săptămâna viitoare când legea va intra în dezbatere în comisiile reunite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro