Lupta cu rechinii imobiliari: ce sanse are un cetatean obisnuit? Discutie online cu un ONG specializat
Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) este un ONG din Bucuresti care ajuta cetatenii sa se coalizeze si sa apere spatiile verzi, patrimoniul construit, dar si propriile drepturi atunci cand primaria apara interesele rechinilor imobiliari. Oameni din diverse grupuri sunt pusi in legatura, isi impartasesc experientele, iar rezultatele actiunilor lor – proteste, hotarari judecatoresti – sunt trimise catre presa. Cum se organizeaza cetatenii acum? Ce sanse au in lupta cu sistemul si ce drepturi? Cat de importanta este mediatizarea acestor actiuni? Ce inseamna o consultare publica reala? Oana Preda, director, co-fondator – CeRe, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.
- Pune intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
- Nu adresati mai mult de doua intrebari
- Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana
Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe este o organizatie neguvernamentala a carei misiune este de a actiona pentru ca deciziile publice sa raspunda nevoilor si dorintelor actorilor sociali. CeRe ajuta si ofera asistenta grupurilor de oameni sau organizatiilor care schimba starea de fapt din jurul lor. In prezent. ONG-ul lucreaza cu peste 20 de grupuri din toata tara care, fie ca au reusit sa opreasca constructii ilegale, fie ca au reusit sa faca autoritatile sa asculte cetatenii si sa replanteze teii taiati etc. Printre cele mai importante evenimente organizate de fundatie se numara GalaPremiilor Participarii Publice, unde cele mai misto initiative cetatenesti sunt premiate, dar si un targ de initiative cetatenesti unde cetatenii pot intra in contact cu oameni/grupuri care au schimbat ceva in oras si au luptat cu sistemul.