Maior de la o bază de Comunicații din București, pus sub control judiciar de DNA. Procurorii îl acuză că a luat mită de 2.300 de euro pentru a facilita o angajare
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au anunțat joi, într-un comunicat de presă, punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a unui maior din cadrul Bazei 48 Comunicații și Tehnologia Informației din București, acuzându-l că în calitatea lui de șef al personalului ar fi primit mită de 2.300 de euro pentru a facilita angajarea unei persoane la unitatea militară pe un post de personal civil.
„Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 08 august 2024, față de inculpatul Pîntea Marius-Ilie, la data faptei având gradul de maior și ocupând funcția de Șef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicații și Tehnologia Informației – U.M. 01668 București, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, a transmis DNA, în comunicat.
Procurorii militari susțin că anul trecut, în luna august, Marius-Ilie Pîntea, în calitate de Șef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicații și Tehnologia Informației, „ar fi primit în numerar suma de 2.300 de euro de la o persoană (suspect în cauză), pentru ca acesta să-i faciliteze angajarea în cadrul unității militare respective pe un post de personal civil contractual”.
Conform anchetatorilor, până în prezent persoana respectivă nu a fost angajată pe niciun post în cadrul unității militare unde își desfășoară activitatea maiorul Pîntea.
Procurorii precizează că inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, și că, în perioada de 60 de zile în care se află sub control judiciar, maiorul Pîntea este obligat să nu părăsească teritoriul României și să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
În cazul în care inculpatul va încălca obligațiile impuse, anchetatorii precizează că măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.