Sari direct la conținut

Marea Britanie a interzis cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume / Avertismentul remis de autoritatea de supraveghere financiară

HotNews.ro
Binance, Foto: Flickr
Binance, Foto: Flickr

Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie a interzis Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume, relatează BBC.

Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) a decis că firma nu poate desfășura nicio „activitate reglementată„ în Marea Britanie, emițând totodată un avertisment cu privire la site-ul companiei, binance.com, în care recomandă consumatorilor să fie precauți cu privire la promisiunile de câștiguri ridicate din investițiile în active crypto.

Decizia vine în contextul unei serii de măsuri luate de autoritățile de reglementare și supraveghere financiară din întreaga lume împotriva platformelor de tranzacționare a criptomonedelor.

Binance.com este un schimb online centralizat care le oferă utilizatorilor o gamă largă de produse financiare și servicii, printre acestea numărându-se achiziția și tranzacționarea unui număr substanțial de criptomonede, precum și portofele digitale, acțiuni futures, valori mobiliare, conturi de economii și chiar împrumuturi.

Binance Group, care are filiale în întreaga lume, este înregistrat în Insulele Cayman.

FCA afirmă că Binance Markets Limited (BML), filiala londoneză a grupului, nu are voie în prezent să desfășoare nicio activitate reglementată fără consimțământul primit în scris din partea autorității de supraveghere financiară.

BML are la dispoziție până miercuri de a se conforma deciziei și să-și sisteze operațiunile din Marea Britanie.

Autoritatea britanică de supraveghere a piețelor financiare a subliniat de asemenea că Binance Group nu deține niciun fel de autorizație sau licență pentru a desfășura activități reglementate în Marea Britanie.

Deși FCA nu reglementează criptomonedele, aceasta reglementează activele crypto, companiile având obligația de a cere autorizarea de către autoritate pentru a vinde sau face publicitate unor astfel de servicii în Marea Britanie.

Acest lucru înseamnă că britanicii nu vor putea folosi serviciile oferite de Binance pentru a paria pe fluctuațiile din prețul unei criptomonede însă vor putea folosi în continuare site-ul companiei pentru a cumpăra și vinde criptomonede, potrivit analistului specializat în criptovalute Colin Stone.

Probleme globale

Binance afirmă că decizia FCA nu va avea niciun „impact direct” asupra serviciilor pe care le furnizează prin intermediul Binance.com:

„BML este o entitate legală separată și nu oferă produse sau servicii prin intermediul site-ului Binance.com”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei.

Aceasta nu este prima instanță în care Binance a intrat în atenția autorităților de reglementare financiară din cauza operațiunilor sale globale.

În SUA, una dintre entitățile grupului, Binance Holdings, a fost subiectul unei anchete a Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC), oficiali ai companiei fiind suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit Bloomberg.

SEC a emis în luna aprilie un avertisment similiar cu cel transmis luni de autoritatea britanică de supraveghere financiară.

Binance a anunțat de asemenea sâmbătă că își sistează activitățile din Ontario, Canada, după ce comisia pentru bursă din această provincie a Canadei a acuzat-o, alături de alte câteva platforme de tranzacționare a criptomonedelor, că nu s-a conformat reglementărilor locale.

Iar vineri, Agenția pentru Servicii Financiare din Japonia, autoritatea de reglementare a piețelor din această țară, a avertizat Binance pentru a doua oară în ultimii 3 ani că operează în țară fără autorizație.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
Armadilo • 2015-02-19 13:52:16
cand stii ce iti fac rusii...................... Au inchis rafinaria intentionat ca sa nu mai fie concurenta si pentru a slabii economia nationala...... Unde ii sinistrul ala de Iliescu care striga in gura mare ca nu ne vindem tara???????? Iti vine sa dai cu ei da pamanat sa nu mai ramana nici rahat de analiza........ Vai voua netrebnici ce sunteti, ati vandut o tara intreaga pe nimic, nu exista nici un domeniu pe care sa il fi atins pacostea asta comunisto-liberala. Asta este imaginea noastra ca tara: FIER VECHI !!!!
0 6
vali47 • 2015-02-19 13:59:52
Noi nu puteam să o vindem la fier vechi?Să nu-i spânzurăm pe ăștia(guvernanții)care au transformat România în ruine?Ne trebuia un specialist care să distrugă o rafinărie și să o vândă la fier vechi.Și Ponta nu are nici-o vină?Și mai spune că-i vorbim de rău mama!Mama lui de hoț!
0 6
andreesanu • 2015-02-19 14:34:08
Rafo una din cele mai bune rafinarii scoala si sursa de specialisti pentru Teleajen si Midia a fost sortita pieirii in momentul formarii Petrom cind in loc de Rafo a intrat in hora Arpechimul. Am cunoscut asa zisele programe de restructurare a Rafo erau niste parodii ,totul dupa 90 era dictatura PDSR apoi PSD care a manevrat modul de asa zisa privatizare in fond un jaf ca in majoritatea ministerului industriilor.Fie Iacubov,Tender ,Iancu toti au devalizat Rafo au facut datorii la stat cu ajutorul celor care faceau jocurile politice PSD. Au vindut in final celor care au luat-o sa spele niste bani si celor care povesteau frumos despre conversia Rafo in sursa de nafta pentru Arpechim !!!. Politica industriei petrochimice romanesti nu se mai face in Romani de pe vremea preafericitului NASTASE care vinzind Petrom la OMW a ingropat definitiv Arpechim si in efect de domino Oltchimul lasat fara etilena ,iar amarita de Rafo cui sa mai dea NAFTA chiar daca prin absurd ar fi pornit ! Cei la Rafo azi este in toata tara devalizata de PDSR +PSD la care au pus umarul si ceilalti . PDSR= prapad,dezastru sistematic in Romania.
0 1
jackalphonse • 2015-02-19 15:10:24
sa ai parte de noroc in viata asa cum ai aranjat tu norocul Romaniei. bine ca ai fost cercetat pentru conferinte si termopane. justitie de rahat care se crede independenta. iti vine sa plangi cu urlete. toata clasa politica, dar absolut toata sper sa ajunga in puscarie. avem nevoie de o revolutie adevarata, nu o revolutie in care oamenii cinstiti au murit, fiind transformata in lovitura de stat, adica furata, de comunistii mai lacomi decat cei care ne au condus
1 2
Sting • 2015-02-19 16:14:03
...scoaterea de sub influenta ruseasca? Toate aceste marsavii par premeditate si negociate dinainte, ca un fel de pret pentru asa zisa libertate. Este ca si cum esti violat si esti fortat sa privesti.
0 0
paranoid_android • 2015-02-19 21:31:20
se poate ca in noua runda de sanctiuni impotriva rusiei sa il includem si pe cetatanul rus mai sus mentionat si sa il "deposedam" de 96,21% din rafinarie?
0 0
ion vasile • 2015-04-02 11:43:29
serviciile si legislativul dorm in continuare?
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro