Sari direct la conținut

Ministerul Dezvoltarii isi reduce bugetul cu 15%. Raman prioritare proiectele aproape finalizate sau asumate de Guvern

HotNews.ro

Bugetul din acest an al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va fi redus cu 15%, dupa ce institutia a decis sa prioritizeze proiectele de investitii, relateaza Mediafax. Printre obiectivele ramase figureaza cele finalizate in proportie de peste 80%, cele pentru care Guvernul si-a asumat angajamentul sau cele din zonele turistice.

„In vederea eficientizarii investitiilor derulate, MDRT a decis prioritizarea acestora. Astfel, prioritate au obiectivele finalizate in proportie de peste 80%, a caror conservare a santierelor ar presupune cheltuieli comparabile cu cele necesare incheierii lucrarilor. Pioritare sunt si obiectivele pentru care Guvernul si-a asumat angajamentul, mai ales, international, si care nu pot suporta amanare (de exemplu infrastructura turistica necesara organizarii in Romania, pe Valea Prahovei, in februarie 2013, a Festivalului Olimpic al Tineretului European – FOTE), precum si obiectivele aflate in zonele de interes turistic (drumuri judetene si locale care duc spre zone turistice, retele de apa, canalizare si epurare a apelor din localitatile turistice)”, a declarat purtatorul de cuvant al MDRT, Bogdan Oprea, pentru agentia de presa citata.

Oprea a adaugat ca institutia nu va mai incepe in acest an constructia vreunui obiectiv de tipul salilor de sport si a bazinelor, altele decat cele care respecta criteriile de prioritizare. „La bazine, de exemplu, nu vor mai fi finantate aproximativ trei sferturi, 31 din peste 40”, a mentionat purtatorul de cuvant al Ministerului.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut ministrilor sa taie din cheltuielile pregatite pentru deplasari externe si actiuni de promovare in strainatate, precum targuri si expozitii, astfel de solicitari fiind transmise atat MDRT, cat si altor institutii, au declarat marti surse oficiale pentru Mediafax.

In cazul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, prim-ministrul a cerut si reducerea cheltuielilor cu salile de sport, dupa ce, luni seara, la postul public de televiziune, a precizat ca fondurile rezervate diferitelor proiecte, precum constructia de piscine, vor fi reorientate, aratand ca el nu are o mare „apetenta” pentru piscine sapate in diferite localitati, pentru ca Romania nu este „o tara de inotatori”.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a afirmat si el marti ca, din punctul lui de vedere, premierul Mihai-Razvan Ungureanu are dreptate cand critica alocarile de fonduri pentru constructia de bazine de inot. „Are perfecta dreptate premierul cand spune ca atunci cand suntem in recesiune am construit destule sali de sport, iar acum trebuie sa avem alte prioritati”, a spus Borbely. Pe de alta parte, acesta sustine ca in perioada de crestere economica a fost o masura buna. „Sustin cu tarie, in acea perioada de crestere economica eu cred ca a fost o decizie benefica sa construim circa 850 de sali de sport”, a spus ministrul. „Este altceva acum”, a precizat Borbely facand referire la actuala perioada de criza economica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro