Sari direct la conținut

Netflix a stârnit un val de furie cu o secvență din unul dintre cele mai populare seriale ale sale

HotNews.ro
Netflix a stârnit un val de furie cu o secvență din unul dintre cele mai populare seriale ale sale
Netflix, FOTO: Compilație Dragoscondrea / Dreamstime / Screenshot

Netflix e din nou în centrul controverselor din cauza unei decizii creative dezvăluite în cel mai recent sezon al unuia dintre cele mai populare seriale din istoria sa: „Bridgerton”, relatează Forbes.

Compania americană de streaming nu a dus lipsă de controverse de-a lungul anilor, după cum au arătat chiar recent procesele intentate împotriva sa din cauza serialelor Baby Reindeer („Micuțul meu ren”) și Griselda.

Dahmer, un alt serial-fenomen al Netflix, a generat la rândul său controverse puternice în Statele Unite după lansarea din 2022. Dar situația de acum amintește mai degrabă despre valul de furie pe care l-a produs anul trecut Cleopatra, documentarul Netflix despre cea mai faimoasă regină a Egiptului.

A doua parte a celui de-al treilea sezon al Bridgerton a fost lansată săptămâna trecută, unul dintre firele sale narative urmărind relația dintre Francesca Bridgerton și John Stirling, Contele de Kilmartin, care în chiar ultimele momente din episodul final îl prezintă pe Michael Sterling, verișorul său, noii sale soții.

Forbes scrie că fanii seriei de cărți Bridgerton pe care se bazează serialul Netflix au fost „șocați” de această secvență întrucât Michael Stirling a fost introdus cu un alt nume – Michaela – și jucat de actrița sud-africană Masali Baduza, cunoscută din filmul The Woman King lansat în cinematografe în 2022.

Atenție. Spoilere pentru următorul sezon al „Bridgerton”!

Evident, cei care au urmărit doar serialul Netflix, fără să citească și cărțile pe care se bazează, nu au sesizat diferența. Însă fanii romanelor autoarei americane Julia Quinn și-au amintit imediat că în cărți Michael Sterling și Francesca ajung să se îndrăgostească după moartea timpurie a Contelui de Kilmartin.

Deși Bridgerton se laudă cu o distribuție diversă de actori (de exemplu, rolul reginei Angliei e jucat de actrița de culoare Golda Rosheuvel) și a inclus anterior mai multe personaje LGBT, se pare că decizia de acum de a transforma povestea de dragoste dintre Francesca Bridgerton și Michael Stirling în una lesbiană a fost de netolerat pentru fanii romanelor.

Forbes notează că valul de furie care a urmat din partea fanilor a fost atât de puternic încât chiar scriitoarea Julia Quinn le-a răspuns criticilor într-un comunicat lung publicat pe pagina sa de Instagram, ea apărând decizia și exprimându-și încrederea în Shondaland, casa de producție care realizează serialul pentru Netflix.

„Oricine a văzut un interviu cu mine în ultimii patru ani știe că sunt profund dedicată ca lumea Bridgerton să devină mai diversă și incluzivă pe măsură ce poveștile se mută de la carte pe ecran. Dar schimbarea genului unui personaj important este o modificare majoră, așa că atunci când Jess Brownell (n.r. showrunner-ul serialului) m-a abordat prima oară cu ideea transformării lui Michael în Michaela, am avut nevoie de mai multe informații înainte de a-mi transmite acordul”, a spus ea.

„Am încredere în viziunea Shondaland pentru Bridgerton, dar am vrut să mă asigur că rămânem fideli spiritului cărții și al personajelor”, a mai spus ea, adăugând că a purtat mai multe discuții cu Brownell pe subiectul în cauză și că, pe lângă că a fost de acord cu producătorii, este încrezătoare că următorul sezon al serialului va fi „cel mai emoționant și sfâșietor”.

„Vă mulțumesc cititorilor și fanilor pentru feedback-ul vostru. Sunt recunoscătoare pentru înțelegerea voastră și mișcată de dedicația voastră profundă față de personajele din lumea Bridgerton. Vă cer să îmi acordați mie și echipei de la Shondaland puțină încredere pe măsură ce avansăm”, a cerut scriitoarea americană, admițând că în cele din urmă povestea din serial se va abate de la cea din carte. Ea afirmă însă că „ambele vor fi frumoase și emoționante”.

Netflix a dat lovitura cu serialul „Bridgerton” în 2020

Lansat pe 20 decembrie 2020, primul sezon al acestui serial romantic de epocă ocupă în prezent poziția a 4-a în clasamentul celor mai vizionate seriale în limba engleză produse vreodată de Netflix, în spatele doar a Wednesday, sezonului 4 al Stranger Things și Dahmer: Monster – The Jeffrey Dahmer Story.

Succesul înregistrat de Bridgerton la momentul respectiv a fost o lovitură cu atât mai mare pentru Netflix încât el a venit la mai puțin de două luni după lansarea The Queen’s Gambit, un alt serial care a spulberat recordurile de vizionare ale platformei americane de streaming după lansarea sa.

Miniseria despre o șahistă de geniu care a propulsat-o pe actrița americană Anya-Taylor Joy în ipostaza de vedetă internațională rămâne până în ziua de azi pe locul 5 în clasamentul celor mai vizionate seriale în limba engleză ale Netflix. Primul sezon al Bridgerton și The Queen’s Gambit sunt depășite în clasament doar de producții apărute ulterior.

Iar al doilea sezon al Bridgerton, lansat în martie 2022, prinde și el clasamentul top 10 al celor mai populare seriale în engleză produse de Netflix. Doar o altă serie e prezentă în top cu două sezoane: Stranger Things, de departe cel mai scump serial produs vreodată de Netflix. Potrivit surselor din industrie, ultimul sezon al Stranger Things a costat 30 de milioane der dolari per episod. Spre comparație, sezonul 3 al Bridgerton ar fi avut un buget de producție de 7 milioane de dolari pentru fiecare episod.

Cele mai populare seriale din istoria Netflix (FOTO: Tudum / Netflix)

Succesul Bridgerton a fost atât de mare încât el a avut parte și de un serial „spin-off”, Queen Charlotte: A Bridgerton Story, lansat în primăvara anului trecut. În ceea ce privește sezonul 3 al seriei originale, datele publicate de Netflix arată că el este pe cale să intre la rândul său în clasamentul celor mai populare seriale din istoria platformei de streaming, alcătuit pe baza numărului de vizionări și al orelor de vizionare în primele 3 luni de la premieră.

Netflix a anunțat încă din 2021, în timpul flmărilor pentru al doilea sezon al serialului, că acesta va avea cel puțin 4 sezoane. Deși compania de streaming nu a anunțat deocamdată data de lansare a următorului sezon al Bridgerton, e puțin probabil ca el să apară înainte de 2026.

Te-ar putea interesa și:

FOTO Articol: Compilație Photo © Dragoscondrea | Dreamstime.com / Captură de ecran

INTERVIURILE HotNews.ro