Noutati editoriale Corint: Volumul Conversații cu Regele Mihai de Stelian Tănase, o pagină de istorie trăită
La aproape un an de când Regele Mihai a trecut la cele veșnice, Editura Corint anunță apariția unui document istoric excepțional – Conversații cu Regele Mihai de Stelian Tănase. Volumul va apărea toamna aceasta în colecția Corint Istorie Autori Români și a fost îngrijit de Elena Vijulie.
Volumul Conversații cu Regele Mihai este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu Regele Mihai de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005.
În paginile volumului sunt scoase la lumină momente puțin știute din viața familiei regale, despre perioada copilăriei Regelui Mihai, tensiunile politice la nivel înalt, exilul forțat printre străini, întoarcerea acasă şi, implicit, viaţa României din vremea sa. Dialogul, purtat în urmă cu 13 ani, la Palatul Elisabeta din București, este completat cu fotografii inedite și documente din Arhiva Casei Regale și de la Arhivele Naționale ale României.
Tragedia Regelui Mihai desenează pe fundalul unei întregi epoci un om de o extraordinară forţă morală. Dincolo de istorie, Regele Mihai este un model. Prin curaj, tragere de inimă și credinţă. Un om care a cunoscut gloria şi sărăcia, viaţa într-o familie mare şi singurătatea absolută. Modest, răbdător, de o majestate naturală. Serios, dar cu un ascuţit simţ al umorului.
În perioada 1-15 noiembrie, veți putea realiza precomanda volumului Conversații cu Regele Mihai de Stelian Tănase, în exclusivitate pe www.elefant.ro cu o reducere de 30%, la prețul de 31,48 lei. Alături de reducere, primele 100 de comenzi vor beneficia de autograful autorului. Cartea va fi disponibilă începând cu 15 noiembrie.
Stelian Tănase este un scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune și analist politic român. Acesta a mai publicat:
Ficțiune: Luxul melancoliei (1982), Corpuri de iluminat (1990, roman interzis de cenzură în comunism), Playback (1995, roman interzis de cenzură în comunism), Maestro (2008), Dracul şi Mumia (2010), Moartea unui dansator de tango, (2011), Skepsis (2012), Nocturnă cu vampir opus 1 (2017) și Partida de vânătoare (2018)
Non-ficțiune: Revoluţia ca eşec (1996), Sfidarea memoriei. Convorbiri cu Alexandru Paleologu (1996), Anatomia mistificării (1997), LA vs. NY (1998), Istoria căderii regimurilor comuniste. Miracolul Revoluţiei (2009), Elite şi societate. România sub guvernarea Gh. Gheorghiu-Dej (1998), Cristian Racovski. Dosar secret (2000), Acasă se vorbeşte în şoaptă (2002) Clienţii lu’ Tanti Varvara. Istorii clandestine (2005), Cioran şi Securitatea (2010).