Sari direct la conținut

O specie de mamifer numită după David Attenborough și care se credea dispărută a fost redescoperită în munții din Indonezia

HotNews.ro
Echidna cu cioc lung a lui Attenborough redescoperita dupa 60 de ani, Foto: Handout / AFP / Profimedia
Echidna cu cioc lung a lui Attenborough redescoperita dupa 60 de ani, Foto: Handout / AFP / Profimedia

Oamenii de știință au redescoperit, în Munții Cyclops din Indonezia, o specie de mamifer despre care se credea că a dispărut și care este descrisă ca având țepii unui arici, botul unui furnicar și picioarele unei cârtițe. Specia nu mai fusese văzută de mai bine de 60 de ani, relatează Reuters.

Echidna cu cioc lung a lui Attenborough, numită după naturalistul britanic David Attenborough, a fost fotografiată pentru prima dată de o cameră foto în ultima zi a unei expediții de patru săptămâni conduse de oamenii de știință de la Universitatea Oxford.

După ce a coborât din munți la sfârșitul călătoriei, biologul James Kempton a găsit imaginile cu mica creatură care se plimbă prin tufișul pădurii pe ultimul card de memorie preluat de la peste 80 de camere montate în pădure.

„A existat un mare sentiment de euforie și, de asemenea, ușurare după ce am petrecut atât de mult timp pe teren fără nicio recompensă până în ultima zi”, a spus el, descriind momentul în care a văzut pentru prima dată filmarea, împreună cu colaboratorii grupului indonezia de conservare YAPPENDA.

„Am strigat la colegii mei care mai rămăseseră… și le-am spus „am găsit-o, am găsit-o” – am alergat de la birou în sufragerie și i-am îmbrățișat pe băieți”.

Echidnale au același nume cu o creatură mitologică greacă care este jumătate femeie, jumătate șarpe și au fost descrise de echipă ca fiind animale timide, nocturne, stau în vizuini și care sunt de greu de găsit.

Motivul pentru care pare atât de diferit de alte mamifere este pentru că este un membru al monotremelor, un ordin care depun ouă și nu nasc pui vii și au prezente un singur orificiu, comun pentru căile urinare, genitale și digestive.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro