Sari direct la conținut

Oradea, Brasov si Cluj sunt cele mai sigure orase din tara, arata un studiu realizat de site-ul de imobiliare al OLX.ro

HotNews.ro

Oradea este orasul cu cel mai ridicat grad de siguranta din tara, urmata de Brasov si Cluj-Napoca, in timp ce la polul opus se gasesc orasele Alexandria, Suceava si Satu Mare, arata un studiu al storia.ro, site-ul de imobiliare lansat anul trecut de OLX. Cercetarea cuprinde 42 de orase. Studiul privind siguranta se bazeaza pe evaluarile acordate de romani zonelor in care locuiesc (cartiere si orase).

Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro in 2016, a desfasurat in perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017 un studiu asupra sigurantei vietii in 42 de orase din Romania.

Conform cercetarii Storia.ro, la care au participat 93.532 romani din toata tara, Oradea este orasul cu cel mai ridicat grad de siguranta. Clasamentul continua cu Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfantu Gheorghe si Timisoara. Capitala Romaniei se claseaza abia pe pozitia a noua.

La polul opus, orasele desemnate in cadrul cercetarii ca fiind cele mai putin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacau, Calarasi, Targoviste, urmate de Vaslui, Piatra Neamt, Galati si Resita.

Studiul privind siguranta care se bazeaza pe evaluarile acordate de romani oraselor si cartierelor in care locuiesc a fost realizat in colaborare cu agentia D&D Research. Printre criteriile de evaluare se numara costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediului inconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situatia transportului public sau accesul la institutiile educationale.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranta, fiind urmata de Crisana si Bucuresti si Ilfov. La polul opus, Maramures si Moldova au obtinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din tara.

In general, s-a observat o legatura stransa intre numarul mare de locuitori din fiecare oras si siguranta resimtita de cetateni. Astfel, orasele care au primit cele mai mari note au un numar de aproximativ 300.000 de locuitori, pe cand cele care se incadreaza in pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, orasele cu grad ridicat al sigurantei au si un PIB ridicat si o rata a somajului scazuta, de sub 4%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro