Sari direct la conținut

Orban: Dacă un profesor face doar șase din zece ore online, pentru patru nu trebuie plătit. E simplu

HotNews.ro
scoala online, Foto: pxfuel.com
scoala online, Foto: pxfuel.com

Profesorii nu trebuie plătiți pentru orele online pe care nu le susțin, iar cei care refuză să predea astfel nu au ce căuta în sistem, spune premierul Ludovic Orban.

  • „Nu pot accepta ideea că sunt cadre didactice care refuză să își exercite profesia și chiar misiunea. Un profesor care nu face lecții online, acolo unde e necesară organizarea acestor lecții, dacă din zece ore face doar șase, patru ore nu trebuie plătite, e simplu.
  • Iar dacă refuză să predea online, nu mai are ce căuta în sistemul de educație, pentru că un profesor trebuie să se adapteze. Jobul lui este să transmită informații, trebuie să fie un model, dar are obligația să se adapteze la modalitatea de transmitere a acestor cunoștințe.”, a spus premierul, într-o conferință de presă la Ministerul Educației, întrebat ce se întâmplă în cazul profesorilor care refuză să predea online.

Potrivit ultimelor date transmise joi de Ministerul Educației, situația școlilor la nivel național este următoarea:

  • 12.704 unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • 4.608 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • 344 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3; implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro