Pe terenul fostei baze sportive Laromet ar putea sa apara un cartier de vile. Ce proiecte imobiliare doresc sa construiasca dezvoltatorii pe fostele baze sportive din Capitala
In fosta baza sportiva Laromet de pe malul lacului Grivita din Capitala ar putea aparea un cartier de locuinte, potrivit unui proiect imobiliar prezentat saptamana trecuta la Comsia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Terenul are o suprafata de 3.000 mp iar proprietarii doresc sa construiasca mai multe case cu subsol, parter si doua etaje. Comisia Tehnica de Urbanism a dat unda verde proiectului, insa pentru a fi supus la vot in Consiliul General si aprobat are nevoie de mai multe avize.
Terenul de circa 3000 mp se afla pe str. Fabrica de Caramida nr. 7H, 7J, 7K, 7L, in incinta fostei baze sportive Laromet. Proprietarii terenului sunt Filip Ioan si Maria Madalina Ioan, iar proiectant – biroul de arhitectura KXL. Indicatorii urbanistici ceruti sunt: Procent de Ocupare al Trenului – 30%, Coeficientul de Utilizare al Trenului – 0,84, iar inaltimea maxima este de 10 metri. In planul Urbanistic General zona figureaza ca zona cu locuinte individuale mici.
Acesta nu este singurul proiect imobiliar propus pe fostele bazele sportive din Capitala.
Pe terenul fostei baze sportive de pe malul Lacului Tei, pe strada Tuzla, s-ar putea construi o baza de agrement, potrivit unui proiect prezentat in martie 2014 la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei.
Terenul figureaza ca spatiu verde, are o suprafata de 8600 mp si, potrivit proiectului prezentat, investitorii vor sa construiasca 3 piscine pentru copii, o constructie cu doua subsoluri, demisol, parter si doua etaje – centru SPA, o parcare subterana pentru 60 de masini si doua cladiri cu subsol, demisol si parter care vor adaposti restaurante, terase, club copii si spatii de joaca.
Coeficientii urbanistici propusi sunt:
– procent de ocupare al terenului 35%;
– coeficient de utilizare al terenului – 0,35;
Investitor este firma Tei Rezidential, iar proiectant Alfa Design.
Potrivit Planului Urbanistic al Municipiului Bucuresti, terenul este incadrat in zona V4 – spaţii verzi pentru protecţia cursurilor de apă . Pe aceasta fasie din lungul oglinzilor de apă se admit următoarele functiuni: drum de halaj, alei, amenajări de mici dimensiuni pentru odihnă, agrement, joc şi sport, debarcadere, anexe sanitare, mici puncte de alimentaţie publică specifice programului de parc. Procent de ocupare al terenului admis – 15%, iar coeficient de utilizare al terenului – 0,2. Proiectul inca nu a fost aprobat.
HotNews.ro a scris despre acest subiect aici.
Fosta Baza Sportiva Faur
Foto: Google Earth
Si pe terenul fostei baze sportive Faur, de la capatul Soselei Pantelimon, pe o suprafata de circa 7 ha, a fost propus in anul 2011 un proiect imobiliar. Aici, proprietarii de la vremea respectiva, Bega Utilaje Constructii, doreau sa construiasca un cartier de blocuri de 10-15 etaje. Proiectul inca nu a fost aprobat.
Bazele sportive din Bucuresti au ajuns proprietate privata, acestea fiind privatizate in anii ’90 odata cu fostele intreprinderi. Desi acestea trebuiau pastrate ca spatii verzi, in Planul Urbanistic din anul 2000 o mare parte dintre ele au devenit construibile.