Sari direct la conținut

Peste 90 de români au fugit din Israel în Iordania și cer ajutorul Bucureștiului pentru a reveni în țară

HotNews.ro
Israel - punct de control al armatei, Foto: FADI AMUN / imago stock&people / Profimedia
Israel - punct de control al armatei, Foto: FADI AMUN / imago stock&people / Profimedia

Un număr de 92 de cetățeni români au fugit din Israel în Iordania din cauza atacurilor grupării islamiste Hamas și au cerut ajutorul autorităților de la București pentru a fi repatriați

Ce spune MAE despre aceștia:

„În contextul escaladării situației de securitate din Israel și Fâșia Gaza, urmare a demersurilor Celulei de Criză, convocată la data de 7 octombrie a.c. de către ministrul afacerilor externe, care activează în regim de permanență 24/7, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv și Ambasada României la Amman, gestionează situația unui grup de 92 de cetățeni români ajunși pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situației de securitate din statul Israel și Fâșia Gaza”.

Celula de Criză MAE, împreună cu Ambasada României la Amman, fac demersuri pentru identificarea unor posibilități optime de repatriere pentru aceștia prin curse operate de diferite companii aeriene care operează zboruri către România, adaugă sursa citată.

Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Centralei MAE se va deplasa la Tel Aviv pentru a sprijini activitatea Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de reprezentare al României la Ramallah.

Ministerul Afacerilor Externe a informat, duminică dimineață, că în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE, în noaptea zilei de 7 spre 8 octombrie, 346 cetățeni români și străini au fost repatriați din Statul Israel, prin intermediul a două curse operate de compania TAROM (189 prin intermediul primei curse, respectiv 157 prin intermediul celui de-al doilea zbor).

Ministerul Turismului din Israel a anunțat că în această ţară se află în prezent aproape 130.000 de turişti străini şi că niciunul dintre aceştia nu a fost rănit în urma atacurilor.

„Ministerul Turismului din Israel (IMOT) se ocupă să monitorizeze situaţia şi comunică toate actualizările companiilor de turism şi companiilor aeriene şi se angajează să se asigure că toţi turiştii care vizitează Israelul sunt în siguranţă şi sunt informaţi”, arată sursa citată.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro