Sari direct la conținut

Politic Show: Adrian Nastase are o pila la DNA. Cine tergiverseaza dosarul Zambaccian; Gheorghe Stefan a adormit pentru cateva momente, in timp ce Udrea isi prezenta motiunea; Chiuariu spune ca nu vrea sa fie ministru al Justitiei

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Adrian Nastase are o pila la DNA. Cine tergiverseaza dosarul Zambaccian. Un procuror DNA, Elena Matiesescu, a taraganat noua luni formularea recursului in ultimul dosar in care mai este judecat fostul premier, Dosarul „Zambaccian”, iar faptele se prescriu peste o luna. Laudata in MCV ca are rezultate foarte bune, institutia in care cetatenii isi pun mari sperante ca lupta impotriva coruptiei da dovada de o neasteptata slabiciune fata de fostul prim-ministru Adrian Nastase. Directia Nationala Anticoruptie pare ca il protejeaza pe cel proaspat iesit din penitenciar, care mai are un mare hop de trecut in instanta: dosarul „Zambaccian”. Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat prima sentinta prin completul de trei judecatori pe 30 martie 2012: Adrian Nastase a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare, sotia sa, Dana Nastase, a primit tot 3 ani cu suspendare, iar Irina Jianu, fosta sefa la Inspectoratul de Stat in Constructii, a primit 2 ani cu executare. Procurorii au facut recurs, scrieAdevarul.

Gheorghe Stefan a adormit pentru cateva momente, in timp ce Udrea isi prezenta motiunea. Presedintele PDL Neamt, Gheorghe Stefan, a adormit pentru cateva momente la motiunea prezentata, miercuri, la Targoviste, de Elena Udrea, ea spunand ca situatia se explica prin faptul ca acesta munceste foarte mult, este obosit si se simte „confortabil” in preajma ei. „Gheorghe Stefan cred ca se simte confortabil in prezenta mea. Munceste foarte mult si este obosit. El a avut si un drum lung de facut pana aici. Si eu sunt obosita, dar ar fi culmea sa adorm la propria motiune. Mai rau era daca adormea domnul Florin Popescu, liderul PDL Dambovita. Pe de alta parte Gheorghe Stefan a fost cu mine in multe orase si stie motiunea mea pe de rost”, a declarat Elena Udrea. Udrea a mai spus, la prezentarea motiunii, ca primarii care au venit „din oportunism” langa PDL au plecat, iar cei care „au primit functii pentru ca au venit la PDL din oportunism”, de asemenea, au plecat, sustinand ca partidul din care face parte nu mai trebuie sa repete „aceasta greseala”, anuntaMediafax.

Chiuariu spune ca nu vrea sa fie ministru al Justitiei. Presedintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Tudor Chiuariu, a sustinut ca nu se pune problema sa-si doreasca functia de ministru al Justitiei daca Mona Pivniceru va fi numita judecator la Curtea Constitutionala. Intrebat daca va avea loc o discutie in acest sens, dupa ce premierul Victor Ponta a declarat ieri ca portofoliul Justitiei va reveni tot PNL, Tudor Chiuariu a spus ca nu stie nimic. „Eu nu sunt ghicitor in stele, nu stiu cand va avea loc. Sunt membru PNL si chiar vicepresedinte al acestui partid, calitate pe care cu onoare o exercit, dar cand va exista aceasta chestiune pe agenda noastra cu siguranta ca va vom informa. Este o chestiune de buna functionare a institutiilor, sa nu anticipam. Deocamdata doamna Pivniceru este ministru al Justitiei in Guvernul Romaniei, se bucura de sprijinul nostru si personal, asa cum mai spus, mi-as dori sa continue ca ministru al Justitiei”, a declarat Chiuariu, informeazaEVZ.

Siretlicurile parlamentarilor pentru a se agata de privilegii. Liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a indicat ieri „in mod gresit” alesilor pesedisti cum sa voteze modificarile la Statutul deputatilor si senatorilor, care au adoptat astfel un amendament considerat de Agentia Nationala de Integritate generator de confuzie. Deputatul Neacsu figureaza pe lista alesilor cercetati pentru conflict de interese. Trecuse numai o zi de cand raportul Expert Forum ii acuza pe parlamentari ca recurg la toate mijloacele legislative si politice de care dispun pentru a submina ANI si a-si pastra privilegiile, cand alesii natiunii au comis-o din nou, la vedere. Marti, comisiile juridice si pentru Statut au aprobat modificarile la Statutul parlamentarilor care ar fi trebuit sa aduca legea in acord cu decizia Curtii Constitutionale. In acest sens, parlamentarii au acceptat sa se revina asupra termenului de 45 de zile in care parlamentarii gasiti incompatibili de ANI pot contesta raportul acestei institutii si sa il fixeze la 15 zile, asa cum prevede Legea ANI, scrieRomania Libera.

Emil Boc, despre cheltuielile de protocol ale Hidroelectrica: „Probabil ca e scrisa de Ponta stirea aceasta”. Fostul premier Emil Boc a declarat miercuri seara la Ploiesti, referindu-se la cheltuielile de protocol ale Hidroelectrica din perioada 2009-2011 evidentiate intr-un raport al Corpului de control al premierului, ca probabil stirea respectiva este scrisa de Victor Ponta, care incearca sa „capteze” atentia publicului. „Probabil ca e scrisa de Victor Ponta stirea aceasta, asa incat nu prea am ce sa comentez. El a generat stirea probabil de un Corp de control pe care l-a trimis si i-a pus probabil si concluziile inainte de a fi intocmit raportul. (…) Legea nu se negociaza de nimeni, ci se respecta, dar nu sunt de acord cu atacuri politice la adresa fostilor colegi din conducerea Guvernului, doar pentru ca Victor Ponta este astazi la guvernare. (…) Deocamdata, mi se par pura demagogie si incercari de a capta atentia publicului cu parfumuri si cu alte lucruri de acest fel”, a sustinut fostul premier, anuntaAdevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro