Sari direct la conținut

Politic Show: Analiza: Cum pot influenta noile partide alegerile locale. Cele mai ciudate nume de partide nou-infiintate; PNL: Protocolul PSD-UNPR plaseaza cele doua partide in afara Constitutiei; Predoiu: Cristian Busoi este candidatul liberalilor la Primaria Capitalei. Cine lupta in cursa pentru sectoare

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Analiza: Cum pot influenta noile partide alegerile locale. Cele mai ciudate nume de partide nou-infiintate Pe scena politica romaneasca au aparut o puzderie de partide, multe dintre ele cu obiective locale, acesta vrand sa obtina scoruri bune la alegerile locale si, daca se poate, si la parlamentare. De la data intrarii in vigoare a noii Legi a partidelor politice, care precizeaza ca numarul minim de membri nu mai este 25.000, ci trei, la Tribunalul Bucuresti s-au inregistrat 86 de noi partide. Nu toate partidele care au solicitat inregistrarea Tribunalului Bucuresti au primit un raspuns favorabil. Astfel, pana in prezent, doar 29 de partide au primit o decizie favorabila, celelalte fiind fie respinse, fie in procedura de analiza a documentelor despuse la inregistrare, integral pe Adevarul.

PNL: Protocolul PSD-UNPR plaseaza cele doua partide in afara Constitutiei ”Semnarea protocolului de colaborare PSD-UNPR de catre liderii celor doua formatiuni reprezinta o premiera in politica romaneasca, fiind pentru prima data cand partide politice asuma in mod oficial blocarea procesului legislativ. In fapt, PSD si UNPR se pot pronunta impotriva legii, votand in consecinta, dar nu pot din punct de vedere constitutional sa prevada intr-un document oficial ca folosesc majoritatea pentru a impiedica dezbaterea si modificarea unei legi. Singura institutie care poate stabili din punct de vedere constitutional daca revenirea la alegerea primarilor in doua tururi este posibila pentru alegerile din 2016 este Curtea Constitutionala”, spun liberalii, conform Gandul.

Bolojan candideaza la Oradea, dar e masurat in Bucuresti Taciturn si cu o „mana de fier”, secretarul general unic al PNL, Ilie Bolojan, a fost inclus in sondajul PNL pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei, pentru a pune presiune pe colegii sai. Includerea lui Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, in sondajul intern realizat de PNL pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei, i-a luat pe multi prin surprindere, in ciuda faptului ca majoritatea liberalilor considera ca lupta se da intre Cristian Busoi si Adriana Saftoiu si ei inclusi, de asemenea, in cercetarea pentru Bucuresti. Mai mult, in urma cu cateva zile, Bolojan si-a facut cunoscuta dorinta de a candida la al treilea mandat in fruntea administratiei oradene, anunta EVZ.

Predoiu: Cristian Busoi este candidatul liberalilor la Primaria Capitalei. Cine lupta in cursa pentru sectoare „Nu avem in partid o competitie intre domnul Busoi si doamna Saftoiu. Nu avem in partid o competitie intre domnul Busoi si alt domn, nu avem niciun fel de competitie declarata sau nedeclarata. Avem un candidat ales in unanimitate de filiala Bucuresti, cu el mergem inainte si este normal sa masuram periodic ce se intampla pe teren. In acest moment noi discutam de selectia pentru primariile de sector. Orice discutie legata de evaluarea candidatului pentru primarul general se face la jumatatea lunii februarie si este o evaluare pe care si domnul Busoi si-o doreste dupa aceste cateva luni de pre-campanie”, a spus Predoiu, la sfarsitul Comitetului Executiv al PNL Bucuresti, integral pe Romania Libera.

Activitate de parlamentar. Cristiana Anghel, invatatoarea fara diploma de licenta, avocata penalilor in Parlament. Gafele senatoarei „greviste” Cristiana Anghel, senatoarea care a ajuns in Parlament pentru ca a facut greva foamei, este o sursa de amuzament pentru colegii sai parlamentari. A vrut sa sara in apararea lui Gabriel Oprea la votul de ridicare a imunitatii, dar a sfarsit prin a se face de ras. A vorbit despre raportul MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare) referindu-se la o persoana, cu nume si prenume. „Cine e MCV? Stie cineva din aceasta sala cine e, ca persoana fizica, cu nume si prenume, acest MCV? Stie cineva ce interese sunt in spatele acestui MCV? Stie cineva ce bani, mii de euro, sunt in spatele acestui MCV? Ce vrea MCV? Sa fim o masa amorfa. Dar noi suntem depozitarii suveranitatii poporului roman”, a spus Cristiana Anghel, declaratia sa ramanand in stenogramele Senatului, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro