Sari direct la conținut

Politic Show: Bunurile date de PSD in Botosani la inundatiile din iulie 2010, provenite din infractiune; Klaus Iohannis le-a interzis liberalilor sa plece in vacanta pana la 1 august; Victorakis. Cum calca Ponta pe urmele lui Tsipras

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Klaus Iohannis le-a interzis liberalilor sa plece in vacanta pana la 1 august. Presedintele Klaus Iohannis le-ar fi interzis parlamentarilor PNL sa plece in vacanta pana la 1 august, desi sesiunea parlamentara s-a incheiat la inceputil acestei luni. Motivul pentru care seful statului le-ar fi cerut acest lucru liberalilor este ca ar avea nevoie de prezenta integrala a deputatilor si senatorilor PNL la un vot pentru investirea unui nou premier si a unui nou Guvern, spun surse din conducerea PNL citate de bn24.ro. Potrivit sursei citate, scenariul prezidential prevede ca dupa intoarcerea lui Ponta din Turcia, acesta sa demisioneze din fruntea Executivului, probabil pe fondul unor noi dosare penale deschise de DNA pe numele sau. Ar urma apoi ca Iohannis sa cheme partidele la Cotroceni pentru a le cere sa desemneze un prim-ministru care in termen de 10 zile sa sa formeze un Guvern pe care sa il prezinte in Parlament pentru votul de investitura, scrieEVZ.

Victorakis. Cum calca Ponta pe urmele lui Tsipras. Premierul Victor Ponta postat cateva mesaje pe Facebook prin care s-a pozitionat, uneori fatis, alteori voalat, de partea premierului grec, Alexis Tsipras, in „cruciada” pe care acesta a purtat-o cu institutiile financiare internationale. Analistii politici contactati de „Adevarul” arata ca notorietatea lui Tsipras poate aduce voturi in Romania. Aflat inca in Turcia dupa operatia suferita la genunchi, premierul Victor Ponta a folosit din plin mediul online pentru a se implica in chestiunea greceasca, fara a pozitiona neaparat Romania, ci mai degraba pentru a trage foloase electorale. Daca analizam mesajele postate de premier pe Facebook, vedem ca Ponta, aflat la Istanbul, si-a facut agenda cu ochii la Atena pentru a-i folosi in Romania. Cadenta si formularea postarilor au fost bine racordate la tensiunile din Capitala Greciei. Spre exemplu, sambata, cu o zi inainte de referendumul elen, o buna parte a grecilor, mobilizati de Tsipras, au iesit in strada pentru a protesta fata de masurile impuse de institutiile financiare internationale, anuntaAdevarul.

Bunurile date de PSD in Botosani la inundatiile din iulie 2010, provenite din infractiune. Bunurile donate de Ponta si Dragnea in Botosani la inundatiile din iulie 2010 au fost date primarului sectorului 5 Marian Vanghlie de omul de afaceri Marin Dumitru, sub forma de sponsorizari necuvenite, noteaza DNA in rechizitoriul prin care l-a trimis in judecata pe edil. „La data de 9 iulie 2010, o delegatie a Partidului Social-Democrat (condusa de presedintele partidului Ponta Victor-Viorel si din care a facut parte vicepresedinte acestuia, Dragnea Liviu, si inculpatul Vanghelie Marian-Daniel) a vizitat zonele afectate de inundatiile care au avut loc la inceputul lunii iulie in judetul Botosani, prilej cu care bunurile livrate de inculpatul Dumitru Marin au fost puse la dispozitia populatiei afectate; se observa faptul ca sponsorizarea acordata in mod formal Primariei Sectorului 5 a fost folosita in scopuri politice, aducand un beneficiu de imagine inculpatului Vanghelie Marian-Daniel si a partidului din care facea parte”, noteaza procurorii in documentul citat, informeazaGandul.

Gyorgy Frunda: Un Grexit va ingreuna drumul Romaniei spre moneda euro. O eventuala revenire a Greciei la drahma ar ingreuna drumul Romaniei catre zona euro, a declarat la RFI Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului. El mai spune ca personal, si-a mutat depozitele de la bancile grecesti in alta parte. In opinia lui Gyorgy Frunda, un Grexit „s-ar resimti (in Romania-n.r.), mai putin din punct de vedere al monedei unitare, pentru ca noi nu suntem inca membri ai zonei euro. Ne va ingreuna drumul spre moneda euro, pentru ca evident, Uniunea Europeana isi va lua mai multe masuri de siguranta, cu urmatoarele solicitante in zona euro”. Consilierul onorific al premierului crede ca „va fi o pierdere pe plan economic. In mod cert, exporturile romanesti vor scadea, grecii vor trebui sa stranga cureaua”, scrieEVZ.

Topul sotiilor din Guvernul Ponta: cu se ocupa si cat castiga jumatatile ministrilor. Sotia premierului Victor Ponta, Daciana Sarbu, obtine zeci de mii de euro din activitatea de eurodeputata, in vreme ce consoarta premierului interimar, Gabriel Oprea, castiga aceeasi suma, desi este casnica. De cealalta parte, sotia ministrului Culturii, Ana Maria Vulpescu, are un salariu lunar de numai 2000 de lei. Printre consortii ministrilor din Guvernul Ponta regasim oameni cu profesii diverse si venituri la fel de variate, de la politicieni si afaceristi la pensionari si femei casnice. Un exemplu de politician este sotia premierului Victor Ponta, Daciana Sarbu, careia activitatea de eurodeputata ii aduce peste 70.000 de euro pe an. De cealalta parte, consoarta premierului interimar Gabriel Oprea, desi casnica, reuseste sa intretina familia cu aceeasi suma, obtinuta din inchirierea celor sapte imobile pe care le detine, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro