Sari direct la conținut

Politic Show: Cine sunt campionii traseismului politic: "Mai bine traseist decat hot"; Cinci semne ale blatului PNL-PSD in cazul Sova; Alesii pregatesc pe sest un nou proiect prin care spera sa capete superimunitate. De ce demersul e inutil si naiv

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Cinci semne ale blatului PNL-PSD in cazul Sova. Absenta unor liberali de la sedinta in care s-a reluat votul in cazul lui Dan Sova, dar si a unor senatori afiliati grupului PNL a readus in discutie teoria unui blat in cazul PSD-PNL. EVZ va prezinta cinci elemente care conduc la aceasta concluzie: Ordinea de zi, votata de PNL. Desi au spus ca nu sustin reluarea votului in cazul Sova si ca vor ca Senatul sa adopte o hotarare prin care sa se ia act de faptul ca a fost incuviintata cererea de retinere si arestare a lui Sova, senatorii PNL au votat ordinea de zi formulata in asa fel incat sa se treaca la reluarea votului asupra cererii. Cand au incercat sa blocheze reluarea votului, cel care a condus sedinta, Cristian Dumitrescu, le-a spus: „Ati votat ordinea de zi, iar pe ordinea de zi e stipulat faptul ca se voteaza, din nou, cererea Justitiei”. „A fost o smecherie bagata de presedintele de sedinta”, a explicat presedintele Comisiei Juridice, liberalul Catalin Boboc, pentruEVZ, precizand ca s-a luptat in cadrul Comisiei, dar ca PSD detine majoritatea.

Cine sunt campionii traseismului politic: „Mai bine traseist decat hot”. Gabriel Berca (UNPR), Florin Secara (PNL) si Tudor Ciuhodaru (UNPR) ocupa primele trei locuri pe podiumul traseistilor din politica, reusind sa schimbe cate patru sau chiar cinci partide politice in timp-record. UNPR, partidul lui Gabriel Oprea, a anuntat ieri inscrierea in partid a lui Gabriel Berca, fost ministru de Interne din timpul guvernarii MRU. Apoi, Gabriel Berca a fost consilier prezidential al presedintelui Traian Basescu, de care a fost legat politic o buna bucata de vreme. Prin decizia de a se alatura UNPR, partid aflat la Putere alaturi de PSD, Gabriel Berca atinge un record in politica, acela de a fi unul dintre politicienii care a trecut prin cele mai multe partide politice, cu doctrine si viziuni complet diferite. Cinci carnete de partid a adunat Gabriel Berca de-a lungul carierei sale politice. Sa le luam pe rand. Traseul sau politic a inceput spre sfarsitul anilor 90 in Alianta pentru Romania (ApR) a lui Teodor Melescanu. „A fost o perioada in care am fost si in ApR, pana a fuzionat cu PNL”, a spus Berca, pentruAdevarul.

Motivul pentru care PMP Constanta cere demisia de onoare din functia de senator PNL a lui Gigi Chiru. Conducerea PMP Constanta solicita demisia de onoare din functia de senator a liberalului Gigi Chiru, pe motiv ca acesta a lipsit la votul din Senat in cazul lui Dan Sova, iar in acest fel „l-a favorizat pe infractorul PSD” si a dovedit „inca o data ca PNL are intelegere cu PSD”. Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de Partidul Miscarea Populara Constanta, filiala cere demisia de onoare din functia de senator PNL a lui Gigi Chiru, pentru ca a lipsit la votul din Senat in cazul Dan Sova, transmite corespondentul Mediafax. Presedintele PMP Constanta, Claudiu Palaz, afirma, in comunicat, ca senatorul liberal Gigi Chiru „a facut unul din cele mai grave lucruri lipsind de la serviciu, neavand nici macar curajul de a fi prezent la dezbaterea din Senat in speta amintita”. „Prin absenta acestuia, Gigi Chiru l-a favorizat pe infractorul PSD Dan Sova, dovedind inca o data ca PNL are intelegere cu PSD”, sustine el, informeazaGandul.

Klaus Iohannis, tot mai criticat pe pagina sa de Facebook. Desi a strans aproximativ 19.000 de like-uri, peste 1.000 de share-uri si 3.500 de comentarii, in aproape 24 de ore, postarea de pe Facebook a presedintelui Klaus Iohannis in care critica decizia Senatului in cazul Dan Sova a fost taxata dur de catre multi comentatori. „Dizolva parlamentul Mr. President! Incepe si fa schimbari ca altfel…. vorbe fara fapte e egal 0!”, ii scrie un roman din SUA, care a strans nu mai putin de 1.000 de like-uri si peste 50 de raspunsuri, majoritatea fiind de acord cu criticul din SUA. „Treceti la fapte, domnule Presedinte!!! Azi”, scrie un alt utilizator al retelei de socializare, comentariul fiind apreciat de aproape 1.000 de persoane. „Emil Constantinescu 2… bun de nimic. Bine ca iti iei avion si ai designer personal… te-am votat degeaba…”, afirma un alt critic, care a strans aproximativ 140 de like-uri, scrieEVZ.

Alesii pregatesc pe sest un nou proiect prin care spera sa capete superimunitate. De ce demersul e inutil si naiv. O propunere controversata de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor, initiata de liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, prin care parlamentarii se scot din categoria functionarilor publici, a fost dezbatuta astazi intr-o sedinta secreta a Comisiei pentru Statut din Parlament. Comisia pentru Statut a luat astazi in discutie proiectul de modificare a Legii 96 din 2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, initiat de liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, fara ca intrunirea forului sa fie anuntata public. Nici ordinea de zi a sedintei nu a fost cunoscuta, iar ultima data cand Comisia a publicat agenda discutiilor a fost la 7 aprilie. De atunci, forul s-a mai intalnit o data, tot in secret, si a avizat proiectul pensiilor speciale pentru alesi. Membrii Comisiei au discutat astazi propunerea deputatului PSD Marian Neacsu de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor, prin care se urmareste scoaterea parlamentarilor din categoria functionarilor publici, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro