Sari direct la conținut

Politic Show: Corneliu Vadim Tudor: "S-a spus ca eu pretind ca m-am impiedicat de cascheta cretinului aluia. Eu m-am dezechilibrat"; Uioreanu (PNL) propune infiintarea "Registrului Emil Boc", al promisiunilor mincinoase;

HotNews.ro
politic show, Foto: Colaj foto
politic show, Foto: Colaj foto

De ce UDMR nu ar schimba majoritatea cu PSD-PNL. Opozitia isi leaga toate sperantele in legatura cu puterea de tradarea maghiarilor. Iata cateva ratiuni pentru care e de asteptat ca formatiunea lui Marko Bela sa nu rupa majoritatea cu PDL. Trecerea UDMR in opozitie ar insemna, pe termen scurt si mediu, pierderea beneficiilor aferente guvernarii. Maghiarilor li se propune in schimb un proiect de revenire la putere in formula propusa de opozitie. Aceasta varianta vine cu costuri politice si financiare generate de trei campanii electorale si fara garantia unor beneficii suplimentare. Asta face ca, daca guvernul PDL nu se prabuseste de la sine, UDMR sa iasa de la guvernare, scrie EVZ.

Corneliu Vadim Tudor: „S-a spus ca eu pretind ca m-am impiedicat de cascheta cretinului aluia. Eu m-am dezechilibrat”. Procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala pe numele presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti. Deci, am zis, d-na este un proces politic. (…) Deci, nu va mai prefaceti ca e un proces si ca aparati legalitatea, a declarat liderul PRM, vineri, la iesirea de la Parchet, unde a fost citat din nou in dosarul privind evacuarea sediului partidului. Acesta a tinut sa clarifice imprejurarile in care si-a fracturat mana. Repet ce-am spus si unii au mintit. S-a spus ca eu pretind ca m-am impiedicat de cascheta cretinului aluia. Nu a fost asa. Eu m-am dezechilibrat. Erau vreo zece pe mine, a spus Vadim Tudor, citat de Adevarul.

Uioreanu (PNL) propune infiintarea „Registrului Emil Boc”, al promisiunilor mincinoase. Deputatul PNL Horea Uioreanu a spus ca premierul Emil Boc a devenit „un adevarat Pinocchio, mincinosul de serviciu al politicii romanesti” si a propus infiintarea unui „Registru Emil Boc”, care sa contina promisiunile mincinoase, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit unui comunicat al lui Horea Uioreanu transmis, duminica, Emil Boc a ridicat la rang de sport national „aruncarea cu promisiunea” sau „saritura cu promisiunea”. „Registrul Promisiunilor Electorale nu a devenit realitate la momentul 2004, asa cum anunta atunci deputatul Emil Boc, dar si pentru ca Emil Boc a ridicat la rang de sport international „aruncarea cu promisiunea” sau „saritura cu promisiunea”, propun ca, in perspectiva alegerilor viitoare, sa infiintam „Registrul Emil Boc”. Acesta va fi un registru al promisiunilor mincinoase, imposibil de indeplinit, si un model al practicilor care nu trebuie urmate de politicienii care se respecta. Un registru in care „Bocul va fi unitatea de masura”, a aratat Uioreanu, citat de Gandul.

Soferii, victimele luptei PSD-PNL. Pesedistii de la Constanta ii duc cu presul pe pedelistii de la Transporturi, refuzand, fara sa o spuna explicit, sub diferite pretexte, sa emita documentele necesare. Factura razboiului politic e platita de zecile de mii de soferi care se inghesuie pe strazile din Cernavoda in drumul lor spre mare. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) desfasoara un adevarat razboi cu Consiliul Judetean Constanta, care refuza de cateva luni bune sa ii elibereze certificatul de urbanism pentru construirea unor tronsoane din autostrada Cernavoda-Constanta. Consiliul este condus de Nicusor Constantinescu, membru important al PSD. Certificatul de urbanism la o lucrare are doar valoare informativa. Daca solicitantul certificatului depune toate actele cerute la dosar (o cerere-tip, planuri topografice sau cadastrale la scara si plateste taxa), eliberarea certificatului nu poate fi refuzata de autoritatea locala. Cu toate acestea, CNADNR se chinuie de luni bune sa obtina certificatul, in pofida existentei a doua legi care sunt menite sa ajute, noteaza Romania libera.

Viorel Hrebenciuc, campionul absentelor in Parlament. Viorel Hrebenciuc (PSD) ocupa primul loc la absenteism in Camera Deputatilor, potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice (IPP). Analiza intitulata „Bilantul activitatii parlamentare in sesiunea septembrie-decembrie” si data publicitatii ieri, cuprinde informatii privind prezenta la vot a parlamentarilor, numarul initiativelor lor legislative si prezenta la vot. Raportul mai arata ca presedintele PNL, Crin Antonescu, a participat la doar trei voturi finale exercitate in Senat, in timp ce presedintele onorific al PC, Dan Voiculescu, care este si vicepresedinte al Camerei Superioare, a participat la doar 16 voturi finale, informeaza Adevarul.

Onofrei (PDL): Solutia imorala este facuta posta intre PNL si PSD. Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca ultimele actiuni ale partidelor de opozitie in domeniul aliantelor dovedesc ca acestea fac politica in grup, in care „solutia imorala e facuta posta intre PNL si PSD”, transmite corespondentul MEDIAFAX. Onofrei a spus ca, in conditiile in care Crin Antonescu face alianta cu partidul lui Dan Voiculescu, este clar pentru toata lumea care este scopul proiectului „Romania bunului-simt” lansat de presedintele liberal, anunta Gandul.

„Silenzio stampa” in Parlament. Afla care sunt deputatii si senatorii care n-au scos un cuvant in plen. 11 deputati si 3 senatori n-au deschis gura, in primii doi ani de mandat, decat pentru a depune juramantul in plen. Efortul a durat in medie 30 de secunde. In perioada decembrie 2008 – decembrie 2010, monitorizata de Institutul pentru Politici Publice (IPP), in topul deputatilor care n-au deschis gura in plen decat la validarea mandatului se afla 4 PDL-isti, 3 PSD-isti, 2 independenti, un UDMR-ist si un fost liberal. Astfel, Serghei Anghel (PDL) a vorbit 31 de secunde, Dumitru Boabes (PSD) – 38, Sorin Buta (PDL) – 28, Ileana Dumitrache (PSD) – 36, Stelian Eftimie (PDL) – 33, Constantin Mazilu (independenti) – 31, Palfi Mezes Zoltan (UDMR) – 36, Stefan Seremi (PDL) – 32, Claudiu Taga (ex-PNL) – 36, Razvan Turea (independenti) – 34, iar Madalin Voicu (PSD) – 38, informeaza EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro