Politic Show: Deputatul PNL Ludovic Orban cere demisia lui Victor Ponta; Dan Diaconescu: "Nu am dormit deloc, toti au redescoperit placerea de a inalta ode PPDD-ului"; Emil Boc: Este inadmisibil ca numirile procurorilor sa fie discutate in conducerile partidelor
Deputatul PNL Ludovic Orban cere demisia lui Victor Ponta. Parlamentarul liberal a declarat in dimineata aceasta, intr-o interventie telefonica pe postul B1 TV, ca Victor Ponta trebuie sa demisioneze sau trebuie sa fie indepartat din functie de PSD. „Mingea este la PSD. PSD ar trebui sa-l schimbe pe Victor Ponta din functia de prim-ministru pentru ca pune in pericol constructia USL. Sa nu vindem pielea ursului din padure si sa vedem altceva decat ce s-a intamplat. Ieri, dupa intalnirea dintre prim-ministrul Victor Ponta si sectia procurori a CSM, Ponta a declarat ca va lasa sarcina numirii viitorului ministru al Justitiei, care va fi numit de PNL. Ce a putut sa se intample peste noapte, astfel incat Victor Ponta sa faca acest gest grav? Victor Ponta incepe sa semene tot mai mult cu o marioneta”, a declarat Orban pentru B1 TV. Acesta a mai adaugat ca in opinia lui Crin Antonescu nu vrea ruperea USL, dar a precizat ca daca PNL nu poate sa guverneze asa cum vrea exista posibilitatea ca liberalii sa treaca in Opozitie, scrieEVZ.
Dan Diaconescu: „Nu am dormit deloc, toti au redescoperit placerea de a inalta ode PPDD-ului”. Liderul PPDD, Dan Diaconescu a afirmat ca nu intentioneaza sa faca nicio alianta politica, cu niciun partid, in contextul in care, „de aseara pana acum, toti au redescoperit placerea de a lauda PPDD” Dan Diaconescu a declarat miercuri, pentru un post de televiziune ca ar fi primit telefoane marti seara de la lideri politici interesati de o alianta cu PPDD. El sustine ca oferta ar fi inclus si preluarea de catre alte formatiuni politice a unor parlamentari PPDD, dar nu a precizat daca acestia faceau parte din PSD sau PNL. Dan Diaconescu a recunoscut ca recent a pierdut un numar mare de parlamentari, dar ca si-a propus ca partidul sau sa fie o forta parlamentara cu cel putin 100 de membri. „Vreau sa fiu clar. Nu facem alianta cu nimeni! Am intrat singuri in Parlament si singuri vom invinge. Nu pot sa confirm sau sa infirm daca am avut discutii cu USL. Cei care au ascultat telefoanele stiu. De aseara pana acum, toti au redescoperit placerea de a lauda PPDD”, a declarat Dan Diaconescu, anuntaAdevarul.
Monica Macovei: Ponta minte de la o ora la alta si sfideaza Comisia Europeana si CSM. Europarlamentarul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, il acuza pe premierul Victor Ponta, inca interimar la Ministerul Justitiei, ca minte de la o ora la alta si ca sfideaza Comisia Europeana si CSM in ceea ce priveste numirea procurilor sefi. „Niciun procuror cu experienta care a lucrat la DNA in ultimii ani nu se afla pe ‘lista lui Ponta’. Si asta in ciuda recomandarilor Comisiei Europene care amintea in raportul MCV din 30 ianuarie 2013 ca ‘numirea unui nou Procuror General si a unui nou Procuror sef al DNA sa fie atat un proces deschis si transparent, cat si unul in cadrul caruia sa fie alesi candidati avand competente specifice, integri si cu rezultate in actiunea anticoruptie'”, aminteste Monica Macovei intr-o postare pe blogul personal, intitulata „Ponta minte de la o ora la alta si sfideaza Comisia Europeana si CSM”, informeazaRomania Libera.
Emil Boc: Este inadmisibil ca numirile procurorilor sa fie discutate in conducerile partidelor. Daca justitia va fi implicata „in mocirla politica cotidiana” va pierde toata lumea, sustine Emil Boc. Potrivit fostului premier, numirea procurorilor generali nu trebuie discutate in birourile politice ale partidelor guvernamentale. „Ar fi bine ca birourile politice ale partidelor sa nu se amestece in aceste demersuri care tin de justitie si de prerogativele constitutionale si legale. Cu cat fiecare isi va respecta competentele pe care le are, cu atat va fi mai bine pentru justitie si pentru Romania. Eu ma pronunt pentru a respecta dreptul celor care, potrivit legii, au dreptul sa faca aceste propuneri, iar politicienii sa mai lase discutiile din birourile politice ale lor, de la partid si sa se ocupe de alte probleme, sa lase justitia sa functioneze independent”, a spus Emil Boc. El a mai spus ca este inadmisibil ca birourile politice ale partidelor guvernamentale sa discute despre numiri de procurori generali, scrieEVZ.
Misterul aliantei Morar – Voiculescu. PSD a preluat, ieri, Ministerul Justitiei dupa o zi de dispute pentru sefia parchetelor care au implicat partidele politice si CSM. Premierul Victor Ponta si liderul PNL Crin Antonescu au decis, ieri, ca PSD sa isi asume Ministerul Justitiei, liberalii fiind de acord si spunand ca nu solicita alt portofoliu in schimb. Ponta a explicat ca a cerut, in sedinta conducerii USL, sa isi asume din partea PSD Ministerul Justitiei si, pentru a pastra actualul echilibru din Guvern, PNL sa preia alt portofoliu. In schimb, liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca liberalii nu cer niciun portofoliu la schimb. Raman in responsabilitatea exclusiva a domnului Ponta si probabil a domnului Basescu propunerile care s-au facut. PNL nu se asociaza la aceasta combinatie, a explicat Crin Antonescu. Decizia USL a survenit dupa o zi de dispute in jurul numirilor sefilor parchetelor. Pozitionarile de ieri contureaza existenta a trei tabere care se lupta in jurul acestei mize, anuntaAdevarul.