Sari direct la conținut

Politic Show: Masurile anticriza, obstacol pentru PDL in Bucuresti; Crin Antonescu: Boc, Basescu si Udrea sunt simbolurile unei guvernari corupte; Cum a uitat Gigi Becali sa-si treaca salariul de la PE in declaratia de avere

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Masurile anticriza, obstacol pentru PDL in Bucuresti. Costurile guvernarii, tensiunile interne si lipsa unor candidati „cu greutate” tin PDL departe de victorie. In mod cert, 2012 nu va fi anul in care PDL va recuceri Bucurestiul. Decontul pentru masurile anticriza din perioada 2009-2010 continua sa soseasca pe adresa democrat- liberalilor. O serie de alegeri nu tocmai fericite de candidati in ultimii opt ani, neimplicarea unor lideri importanti si prelungirea, la nivelul organizatiei locale, a tensiunilor la varf sunt alte cauze care au indepartat PDL de sirul de victorii obtinute in Capitala sub Traian Basescu. In 2005, succesul lui Adriean Videanu, ales primar cu 55%, parea sa indice ca Bucurestiul era fieful dreptei in general si al PD in special. Greseala pe care PD a si facut-o. De fapt, reusita lui Videanu se alimenta din prestigiul unui Basescu victorios, care, in 2004, castigase Bucurestiul din primul tur si isi adjudecase si presedintia Romaniei. Deloc entuziasmat de ideea de a fi primar, Videanu s-a achitat de sarcina, dar cu intentia ferma de a nu tinti un alt mandat. Astfel, el nu a facut nimic pentru imaginea sa, desi criticile adversarilor politici, in special scandalul bordurilor, nu l-au afectat doar pe el, ci si partidul, scrie EVZ.

Tigaia, mai atractiva decat galeata. Galetile, atat de des intalnite la alegerile trecute, nu au disparut cu totul din peisajul electoral 2012, dar nici nu mai sunt la moda. Cum nu mai sunt „in trend” nici banalele pixuri si brichete. Acum, „se poarta” tigaile, papucii, cartile de colorat, dar mai ales banii. Reali sau sub forma de tichete sociale pensii municipale. Ca de obicei, valoarea cadourilor difera dupa marimea functiei vizate si dupa dimensiunile localitatii. Adica, un vot intr-o comuna „costa” 50-100 lei. La oras, candidatii trebuie insa sa creasca miza si sa dea dovada de mai multa inventivitate. In fine, in Capitala, in batalia pentru sectoare, merge ori cu tombole cu premii consistente (Ipad-uri, Iphone-uri, vacanta la mare si vouchere de cumparaturi, vezi cazul candidatului USL la Primaria Sectorului 3, Robert Negoita), ori cu promisiuni de mita mascata, gen reabilitarea gratuita a tuturor blocurilor din sector, anunta Romania Libera.

Crin Antonescu: Boc, Basescu si Udrea sunt simbolurile unei guvernari corupte. Presedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca Emil Boc, alaturi de Traian Basescu si Elena Udrea, reprezinta simbolul „unei proaste guvernari, al unei guvernari corupte” si a facut apel la alegatorii clujeni sa dea la alegerile locale „un vot politic”. Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca Emil Boc este simbolul esecului acestui regim, „este cel care a patronat o administratie corupta in Cluj”. „Mesajul special pentru clujeni este ca USL si noi toti respectam Clujul si credem ca acest vot de la alegerile locale este sansa Clujulul de a-si repara imaginea pe nedrept afectata de personaje politice in frunte cu Emil Boc. Astazi in Romania, Emil Boc, alaturi de Traian Basescu si Elena Udrea, este simbolul unei proaste guvernari, al unei guvernari corupte si sfidatoare respinse de toti romanii in sondaje si prin manifestatiile care au avut loc. Respinse, vom vedea, si printr-un vot masiv, informeaza Adevarul.

Sotia-candidat pe locul primarului arestat. Sotia edilului din comuna Banesti, Prahova, a ajuns candidat la primarie in locul barbatul ei, dupa ce acesta a fost arestat preventiv sub acuzatii de furt calificat si coruptie. La o prima vedere, se poate spune ca in comuna Banesti, Prahova, se aplica pe viu expresia: „In spatele fiecarui barbat puternic se afla o femeie si mai puternica”. Doar ca e la un nivel mult mai redus si demn de o comedie. Daca o asculti atent, observi cum Livia Ion Costache, candidat PDL la alegerile locale, vorbeste cumva cu sfintenie despre sotul ei, Petre Ion Costache, fostul primar. Acesta a fost ridicat pe la sfarsitul lunii martie, sub acuzatii de furt si coruptie. De atunci, e la „racoare”. Si, pentru ca nu se intrevedea vreo solutie mai buna electorala, sotia lui a preluat fraiele campaniei. Candideaza in locul sotului. N-a fost chiar ideea ei. Si, in ciuda tinichelelor din justitie, din cate spune Livia Ion Costache – de meserie profesoara de matematica la un liceu din Campina – a intrat pe liste pentru „a continua ce a facut el – fostul primar n.r. -, un om minunat, extrem de activ…”, scrie EVZ.

Cum a uitat Gigi Becali sa-si treaca salariul de la PE in declaratia de avere. Patronul Stelei a depus doua declaratii pentru alegerile locale, una pentru scaunul de consilier local, alta pentru cel de primar. Cele doua declaratii nu seamana in totalitate intre ele, chiar daca sunt depuse la o zi distanta, potrivit Realitatea.net. In prima declaratie de avere, patronul Stelei, a trecut trei terenuri. In cea de-a doua si mai adus aminte de cateva, iar numarul acestora a crescut la 10. Gigi Becali are imprumutati 50 de milioane de euro si are actiuni la mai multe societati comerciale de peste 100 de milioane de euro. Patronul Stelei a uitat sa treaca in declaratia de avere salariul de parlamentar european. Adica vreo 70.000 de euro anual. „Toata lumea stie ca iau salariu de la Parlamentul European. Asta e un lucru stiut, nu trebuia sa-l trec. Ca sa intelegeti si voi cum e cu declaratiile de avere. Terenurile…. puteam sa trec si doua daca vroiam. Daca eu am declarat o minciuna, trebuie ca ANI sa se sesizeze si sa sesizeze Parchetul. Si ei trebuie sa demonstreze ca am facut-o cu rea intentie. Ca am vrut sa ascund ceva. Am uitat. Declaratiile astea nu sunt relevante”, a declarat Becali, anunta Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro