Politic Show: Mircea-Ionescu Quintus: Catalin Predoiu nu este o solutie acum; Bilantul lui Ponta: certuri cu Basescu, ruperea USL, pierderea alegerilor, DNA. Economia premierului demisionar: protectie sociala pe datorie; Tariceanu: Iohannis poate asculta vocea societatii, dar avem o Constitutie. Nu excludem alegerile anticipate
Mircea-Ionescu Quintus: Catalin Predoiu nu este o solutie acum Presedintele de onoare al PNL, Mircea-Ionescu Quintus, a declarat ca prim vicepresedintele partidului, Catalin Predoiu, ramane, in continuare propunerea PNL-ului pentru functia de premier al Romaniei, insa nu acum, ci cand PNL va avea majoritate parlamentara. Quintus a precizat a Predoiu va fi prim-ministru atunci cand PNL va obtine un mandat pentru patru ani. De asemenea, presedintele de onoare al PNL a declarat ca are o relatie buna cu Klaus Iohannis si ca a mai discutat cu presedintele de cateva ori, anunta Romania Libera.
Bilantul lui Ponta: certuri cu Basescu, ruperea USL, pierderea alegerilor, DNA. Economia premierului demisionar: protectie sociala pe datorie Victor Ponta a condus Guvernul trei ani si jumatate, timp in care s-a certat cu presedintii, a incercat sa devina sef al statului, apoi a fost trimis in judecata pentru coruptie. Ajuns premier in urma unui val de proteste la adresa austeritatii impuse de Basescu, Ponta a fost fortat sa plece tot de strada. Ponta a marit datoria publica, dar in locul investitiilor a preferat sa creasca salariile bugetarilor si sa recupereze taierile din 2010. Cabinetul Ponta s-a instalat pe fondul tensiunilor din strada, din primavara lui 2012, in urma carora Emil Boc a demisionat si dupa ce urmatoarea echipa guvernamentala, condusa de Mihai-Razvan Ungureanu, a fost demisa printr-o motiune de cenzura in Parlament, informeaza Adevarul.
Tariceanu: Iohannis poate asculta vocea societatii, dar avem o Constitutie. Nu excludem alegerile anticipate Calin Popescu Tariceanu a declarat ca ALDE va merge la Cotroceni, pentru consultari vineri la ora 12:30, afirmand ca isi doreste gasirea, intr-un termen cat mai rezonabil, a unei solutii politice si precizand ca Iohannis poate discuta cu societatea civila, dar exista un cadru constitutional. „Am primit invitatia pentru presedintele Romanie pentru maine (vineri – n.r.) ora 12:30. Dorinta noastra este ca solutia politica care se va gasi sa asigure continuarea evolutiei pozitive a societatii romanesti cu efectele benefice la nivelul veniturilor cetatenilor”, a declarat joi copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu, conform Gandul.
ActiveWatch cere presedintelui si partidelor sa nu deturneze revolta societatii prin organizarea de anticipate „In opinia noastra, alegerile anticipate ar consolida statu-quo-ul politic si ar elimina sansa candidaturii partidelor noi, respectiv a reprezentantilor societatii nereprezentate acum politic, care, in virtutea recentelor modificari ale legii partidelor, ar putea sa participe la viitoarele alegeri parlamentare. Avand in vedere ca legea partidelor a fost modificata in acest an (in luna mai), procesul de formare al acestor partide nu este inca incheiat”, se arata intr-un comunicat al ActiveWatch, transmis Agerpres, informeaza EVZ.
Unde a fost Liviu Dragnea in noaptea protestelor Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca a fost acasa, marti noaptea, cand peste 25.000 de oameni au iesit in strada pentru a cere demisia guvernului si a privit la televizor desfasurarea evenimentelor „cu frustrare si ingrijorare”. De asemenea, liderul politic a declarat ca nu isi permita sa transmita nimic populatiei si ca a venit randul politicienilor sa asculte. „M-am uitat acasa, la televizor, la proteste cu ingrijorare si cu frustare. Acum nu imi permit sa le transmit eu nimic (protestatarilor-n. red), acum ne transmit ei noua”, a spus Liviu Dragnea, scrie Romania Libera.