Sari direct la conținut

Politic Show: Nicusor Dan: USR sustine ideea unui prim-ministru tehnocrat si dupa alegeri; Ana Maria Patru, presedintele AEP: Cetatenii hotarati sa voteze vor ajunge la urne, indiferent de vreme. Alegerile nu sunt organizate doar de AEP; Ponta ''se compara'' cu bin Laden si Escobar: ''In fiecare zi un nou dosar''

HotNews.ro
Politic, Foto: Colaj foto
Politic, Foto: Colaj foto

Nicusor Dan: USR sustine ideea unui prim-ministru tehnocrat si dupa alegeri.USR sustine ideea unui prim-ministru tehnocrat si dupa alegeri, pentru ca acesta are „avantajul” de a nu raspunde unor sefi politici, a declarat, luni, presedintele partidului, Nicusor Dan. „Este o nuanta aici, Guvern politic inseamna ministri politici, premierul poate sa fie politic sau tehnocrat. Noi sustinem ideea unui prim-ministru tehnocrat, pentru ca el are avantajul de a nu raspunde unor sefi politici si de a nu raspunde unor interese din randul partidelor politice asa cum am vazut pana acum. Ne e teama ca un prim-ministru politic si un Guvern politic sa duca inapoi toti acesti pasi mici pe care Guvernul tehnocrat i-a facut, depolitizarea unor functii publice, transparenta cheltuielilor”, a spus Nicusor Dan, intrebat in legatura cu afirmatia presedintelui Klaus Iohannis potrivit careia dupa alegeri nu se poate discuta de altceva decat de un Cabinet politic. Vicepresedintele Uniunii Salvati Romania, Clotilde Armand, a declarat, la randul sau, ca nu este de acord cu un Guvern politic dupa alegerile parlamentare deoarece Romania nu are nevoie de discutii inutile, ci de o viziune care este „dincolo de politica”, scrieRomania Libera.

Ana Maria Patru, presedintele AEP: Cetatenii hotarati sa voteze vor ajunge la urne, indiferent de vreme. Alegerile nu sunt organizate doar de AEP.Ana Maria Patru, presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), vorbeste, intr-un interviu pentru „Adevarul”, despre rolul institutiei pe care o conduce in organizarea alegerilor parlamentare. In prima parte a interviului pentru Adevarul, Ana Maria Patru defineste limitele puterii AEP in organizarea scrutinului, in raport cu alte institutii, si aminteste de regulile pe care trebuie sa le respecte candidatii si partidele in campania electorala daca vor sa-si recupereze banii investiti in propaganda. De asemenea, presedintele AEP explica, pe indelete, cum pot vota romanii din tara la alegerile parlamentare din decembrie, dar si ce criterii trebuie sa indeplineasca o simpla persoana care vrea sa ajunga presedintele unei comisii de votare. In cea de-a doua parte a interviului, care va fi publicata marti, Ana Maria Patru va vorbi, pe larg, despre scrutinul din diaspora, dar mai ales despre responsabilitatea institutiilor care se ocupa de votul prin corespondenta, relateazaAdevarul.

Ponta ”se compara” cu bin Laden si Escobar: ”In fiecare zi un nou dosar”.Victor Ponta i-a multumit luni lui Liviu Dragnea pentru ca a fost solidar cu el saptamana trecuta cand a fost pus sub urmarire penala de DNA si s-a plans ca este tratat de parca ar fi Osama bin Laden sau Pablo Escobar. „Sunt tratat si eu si altii parca suntem, asa, Osama bin Laden, parca suntem Pablo Escobar, toata lumea, in fiecare zi inca un dosar, suntem urmariti, trebuie sa mergem la politii si in alte zone”, s-a plans Victor Ponta. El i-a multumit liderului PSD pentru solidaritatea de care a dat dovada. „M-am bucurat omeneste, asa, de faptul ca si Liviu si ceilalti colegi ai mei din PSD, saptamana trecuta, au fost solidari cu mine, mai ales ca stiau ce inseamna sa fii acuzat pe nedrept (…) Conteaza ca oamenii iti sunt alaturi la greu. La bine ne-au fost toti alaturi, la greu am ramas doar noi”, a mai spus Ponta. Intrebat daca a stiut despre onorariul platit fostului premier britanic Tony Blair pentru conferinta sustinuta la Bucuresti in 2012, Victor Ponta a sustinut ca „evident ca nu” a stiut, noteazaGandul.

Pruna spune ca declaratiile lui Tariceanu despre noul ministru de Interne sunt „absolut josnice”.Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat ca aprecierile presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, la adresa noului ministru al Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, au fost „absolut josnice”, ea mentionand in context ca mai multi membri ai Guvernului au devenit „tinta unor atacuri foarte directe si lipsite de orice nuanta”. „Faptul de a fi fost facut ‘un nimeni’ de catre cineva care a avut inalte functii in statul roman, cred ca este absolut josnic. Dincolo de cariera pe care Dragos Tudorache o are – si Dragos Tudorache nu are nevoie de apararile mele -, cred ca este o replica josnica. Si cred ca este o replica care arata respectul unui om politic – care cred ca e in politica din 1990 – fata de un cetatean roman, informeazaEVZ.

Mesajul Mariei Grapini la inceputul anului scolar. Ce greseli gramaticale a facut europarlamentarul.Europarlamentarul Maria Grapini a postat, luni, pe pagina sa de Facebook, un mesaj, cu numeroase greseli gramaticale, acesta fiind adresat celor care incep scoala, fie ca e vorba de elevi, fie ca e vorba de profesori. Maria Grapini, persoana publica devenita celebra nu doar pentru faptul ca a fost ministru delegat pentru Intreprinderi mici si mijlocii, ci si prin mesajele sale care contin numeroase greseli gramaticale, a scris pe pagina sa de Facebook un scurt text despre inceputul anului scolar. In stilul caracteristic, europarlamentarul roman a uitat in dese randuri de semnele de punctuatie. Un asemenea exemplu este uitarea unei virgule cand vorbeste despre „copii talentati” si „inteligenti”, din explicatia europarlamentarului intelegandu-se ca sunt inteligenti „datorita lipsei de organizare administrativa”. In mesajul sau, Grapini nu vorbeste doar de sistemul de invatamant si inceputul scolii, ci atrage atentia si asupra faptului ca la alegerile din toamna cei cu drept de vot ar trebui sa puna stampila pe politicienii care vor sa „puna educatia pe primul loc”, arataAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro