Sari direct la conținut

Politic Show: PDL, PSD, PPDD, PER si PRM, amendate pentru incalcarea Legii finantarii partidelor; Mazilirea lui Chitoiu, amanata de intrigile din PNL; Funeriu: Ma inscriu in Partidul Miscarea Populara, candidez la europarlamentare

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

PDL, PSD, PPDD, PER si PRM, amendate pentru incalcarea Legii finantarii partidelor. Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a amendat PSD, PPDD si PER pentru incalcarea Legii finantarii partidelor politice, fiind confiscate sume intre 30 de lei si 260.887 de lei si aplicate amenzi intre 10 si 20 de mii de lei, conform unui comunicat remis Mediafax. AEP precizeaza ca a efectuat 12 controale la sediile partidelor si organizatiilor locale in ultimele luni ale anului 2013, respectiv la USL, PER, UNPR, PPDD, PSD, PRM, PNL si PDL. In cazul PER, oficialii AEP au aplicat o amenda de 20.000 de lei si a confiscat 260.887 de lei, dupa ce au constatat incalcarea in anul 2012 a Legii finantarii partidelor politice. In cazul PSD, AEP a aplicat o amenda de 10.000 de lei, similara cu cea aplicata PPDD. In plus, de la PPDD a fost confiscata suma de 167.200 de lei, scrieAdevarul.

Mazilirea lui Chitoiu, amanata de intrigile din PNL. PNL si-a amanat sedintele de conducere din weekend nu doar din cauza vremii, ci si pentru ca Antonescu nu are masa critica necesara pentru remanierea lui Chitoiu. Liberalii au decis sa amane sedintele programate pentru acest week-end la Sinaia nu doar pentru ca s-au speriat din cauza atentionarilor de vreme rea, au declarat surse din PNL, pentru EVZ. Biroul Politic al PNL si Delegatia Permanenta a partidului erau programate sa se reuneasca in acest week-end nu doar pentru a stabili inlocuitorul lui Radu Stroe la Ministerul de Interne si pentru a pregati campania PNL pentru alegerile europarlamentare, ci si pentru a decide remanierea lui Daniel Chitoiu din functia de ministru de Finante, anuntaEVZ.

Corlatean a discutat cu premierul italian despre oportunitatile pentru invesitorii italieni. Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a avut, marti, la Roma, o intrevedere cu premierul italian Enrico Letta, cu care a discutat inclusiv despre oportunitatile pentru investitorii italieni in Romania, cum ar fi proiectele de anvergura din domeniul infrastructurii rutiere sau agriculturii. Corlatean se afla in vizita la Roma la invitatia ministrului de externe italian. „In cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au reconfirmat nivelul excelent al relatiilor romano-italiene, reflectat atat prin Parteneriatul Strategic consolidat si dinamica dialogului politico-diplomatic, cat si prin dezvoltarea cooperarii in plan social si cultural. A fost evidentiata evolutia ascendenta a schimburilor comerciale dintre cele doua tari, ministrul roman de externe evocand o serie de oportunitati economice pentru investitorii italieni, cum ar fi proiectele de anvergura din domeniul infrastructurii rutiere sau agriculturii”, se arata intr-un comunicat MAE, informeazaGandul.

Funeriu: Ma inscriu in Partidul Miscarea Populara, candidez la europarlamentare. Fostul consilier prezidential Daniel Funeriu a scris, marti, pe pagina de Facebook, ca se inscrie in Partidul Miscarea Populara pentru a-l creste si a-l face puternic si ca va cere increderea colegilor pentru a reprezenta PMP in Parlamentul European. „A fost o perioada extraordinara pentru mine in administratie, atat ca ministru cat si la Cotroceni, langa Traian Basescu, in momentele cheie din 2012 si 2013. Pentru viitor, ma inscriu in Partidul Miscarea Populara pentru a-l creste si a-l face puternic”, a scris Daniel Funeriu. El a mai aratat ca intentioneaza sa ceara increderea colegilor pentru a reprezenta, impreuna cu cat mai multi candidati, PMP in Parlamentul European. „Ii invit pe cei care cred intr-o Romanie moderna si cu fruntea sus sa vina langa noi. Asta e calea”, a mai scris Funeriu, scrieMediafax.

Ministrul olandez de Externe, interesat de reforma statului de drept in Romania. Ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, s-a interesat, in cadrul intrevederilor avute la Bucuresti, de reforma statului de drept, dar si de lupta impotriva coruptiei, relateaza Mediafax. „Olanda este unul dintre cei mai mari investitori in Romania. Pentru Europa si pentru tarile noastre vor fi si mai multe oportunitati, cu conditia ca economia si statul de drept sa mearga mana in mana. De aceea, Olanda va sprijini in continuare, in mod activ, Romania in procesul de reforme”, a declarat Frans Timmermans, in cadrul intrevederilor cu interlocutorii romani, precizeaza un comunicat al MAE olandez. Obiectivele vizitei de luni au fost intarirea relatiilor dintre Bucuresti si Haga si informarea in legatura cu reforma statului de drept din Romania, anuntaRomania Libera.

Capcane in legea lobby-ului, portite pentru traficul de influenta. Parlamentarii se pregatesc sa voteze o lege care, aparent, reglementeaza activitatea de lobby, dar care s-ar putea dovedi o acoperire pentru traficul de influenta. Lobby-istii de meserie critica mai multe articole din lege Propunerea legislativa depusa in 2010 de catre ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, cu scopul de a reglementa activitatea de lobby, face parte din calupul de proiecte discutate de Comisia juridica in „martea neagra”, alaturi de Legea amnistiei si de modificarile la Codul Penal. Ulterior, propunerea a fost retrimisa aceleiasi comisii, pentru un raport suplimentar, care ar trebui finalizat la 1 februarie. Intre timp, insa, profesionistii din domeniu au scos la iveala mai multe inadvertente, informeazaAdevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro