Sari direct la conținut

Politic Show: PNL contesta taxa de solidaritate propusa de Guvern; Antonescu: Cei pasionati de fosta Securitate sunt poate interesati de trecutul lui Basescu; Corneliu Dobritoiu: Guvernul a reparat un act care lovea in demnitatea militarilor

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

PDL incearca sa blocheze uninominalul pur. Democrat- liberalii au contestat legea Ponta-Antonescu la Curtea Constitutionala. PDL a contestat la Curtea Constitutionala proiectul de lege initiat de liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, prin care parlamentarii sunt alesi in sistem uninominal, dintr-un tur. Noua lege electorala stabileste ca alegerile parlamentare se desfasoara in sistem uninominal majoritar intr-un singur tur, invingatori fiind declarati cei care obtin cele mai multe voturi in colegii. De asemenea, pragul electoral de 5% este eliminat. Sulfina Barbu, deputat PDL, a acuzat faptul ca noul proiect de lege, dincolo de faptul ca duce la cresterea numarului de parlamentari, pastreaza cele doua Camere ale Parlamentului. Democrat-liberalii sunt nemultumiti ca, astfel, USL nu respecta rezultatele referendumului din 2009, cand majoritatea celor care au votat au sustinut unicameral si reducerea numarului de parlamentari, scrie EVZ.

Antonescu: Cei pasionati de fosta Securitate sunt poate interesati de trecutul lui Basescu. Presedintele PNL,Crin Antonescu, intrebat, joi, daca i se pare fireasca asocierea unui partid istorc -PNL-, cu partide ca PC si PSD, a raspuns: „Daca sunteti pasionat de fosta Securitate, poate sunteti interesati de trecutul lui Basescu.(…) Chestiunile de culoare legate de Felix nu ne intereseaza” Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Timisoara, raspunzand unei intrebari, ca PNL se afla „acolo unde s-a regasit si inainte de 1990” si ca cei care sunt pasionati de fosta Securitate poate sunt „interesati de trecutul lui Traian Basescu”. Intrebat daca i se pare fireasca asocierea unui partid istorc, precum PNL, cu partide ca PC si PSD, presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat ca aceasta asociere a fost votata cu doua sau trei abtineri de Delegatia Permanenta a PNL, anunta Romania Libera.

PNL contesta taxa de solidaritate propusa de Guvern. Intentia Guvernului de a impozita cu inca 16% pensiile si salariile din sistemul bugetar care depasesc 4.500 lei pe luna se loveste de opozitia liberalilor. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Arad, referitor la taxa anuntata de premierul Ponta, ca marirea unor impozite nu reprezinta o solutie. „Eu nu o vad bine, in sensul ca nu cred ca este o solutie. Nu am crezut niciodata ca marirea unor impozite este de natura sa rezolve ceva”, a aratat Antonescu. Copresedintele USL s-a aratat nemultumit ca in interiorul Uniunii nu s-au purtat discutii privind o impozitare suplimentara. „Taxa asta de solidaritate e totusi o formula care excede intelegerea noastra pe formula fiscala si din punctul asta de vedere, daca nu sunt argumente foarte concrete, eu, unul, nu sustin o asemenea masura”, a spus lideul PNL, informeaza Adevarul.

Senatorul Tutuianu, campion la contracte pe spinarea alegatorilor. Cabinetul candidatului USL la sefi a CJ Dambovita a incheiat in ultimii doi ani contracte cu statul de aproape noua miliarde de lei vechi. Senatorul social liberal Adrian Tutuianu, candidatul USL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, castiga de la an la an tot mai multi bani din contractele de asistenta juridica cu primariile. Candidatul Tutuianu detine 118 parti sociale, reprezentand 50% cota de profit din societatea de avocatura „Tutuianu, Stan si Asociatii”. Daca in declaratia de avere pe 2011, senatorul a scris ca a castigat din avocatura 200.243 de lei, un an mai tarziu, aceste castiguri au sporit la 333.174 de lei. Astfel, in cele mai multe cazuri, la capitolul „afaceri cu statul”, din declaratia de interese pe 2012, depusa pe site-ul ANI, rezulta ca Tutuianu a semnat, la inceputul acestui an, 14 contracte de asistenta juridica cu primarii si alte institutii ale statului. Daca in 2011 aceste onorarii erau in medie de 1.300 de lei pe luna, plus TVA, valoarea lunara a acestor contracte a crescut, in 2012, la 1.500 de lei, plus TVA, scrie EVZ.

Corneliu Dobritoiu: Guvernul a reparat un act care lovea in demnitatea militarilor. Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a transmis miercuri un mesaj cu ocazia Zilei Rezervistului in care afirma ca a „reusit”, printr-un memorandum aprobat de Guvern, „sa nu li se ia nici un leu celor carora li s-a diminuat pensia”, Executivul reparand astfel „un act nedrept” care lovea atat in demnitatea militarilor, cat si in modul in care statul ar fi trebuit sa le recompenseze activitatea, potrivit Agerpres. „Am reusit, intr-o prima etapa, printr-un memorandum aprobat de Guvern in sedinta din 30 mai, sa nu li se ia nici un leu celor carora li s-a diminuat pensia ca urmare a aplicarii prevederilor OUG nr. 1 din 2011. Acestia nu numai ca pierdusera prin recalculare, dar urma sa li se ia, practic, si din ceea ce primisera in 2011. Acest Memorandum va urgenta aprobarea proiectului de lege aflat la Camera Deputatilor, care urmeaza sa-l dezbata in prima sedinta de plen, ca si camera decizionala”, se arata in mesajul ministrului, potrivit unui comunicat al MApN, anunta Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro