Politic Show: Ponta, patru case. Ce avere tinea premierul pe numele cabinetului sau de avocatura; S-a bucurat Mazare prea devreme? Ministrul Culturii spune ca nu a demis pe nimeni; Diferenta dintre intelectual si omul politic: studiu de caz
- Redactia Hotnews
Ponta, patru case. Ce avere tinea premierul pe numele cabinetului sau de avocatura. Prin desfiintarea cabinetului de avocatura care ii poarta numele, Victor Ponta a devenit proprietar direct a trei apartamente in Bucuresti si o casa in Gorj si doua autoturisme, dublu decat ce detinea si declara pana acum in nume propriu. Noile proprietati asumate de premier apar intr-o declaratie de avere actualizata de Ponta pe 18 aprilie si intregistrata la camera Deputatilor pe 30 aprilie, scrie Gandul.
Grupul parlamentar “Tradare, dar s-o stim si noi”. 12 parlamentari au schimbat deja partidul cel putin o data, desi legislatura parlamentara a inceput doar de patru luni de zile. Noul Parlament s-a constituit in decembrie 2012 si de atunci zece deputati si doi senatori au schimbat deja partidul din partea caruia au candidat. La Camera, numarul minim de parlamentari pentru constituirea unui grup este de zece. Partidele din Opozitie, PDL si PPDD, au fost principalele victime ale traseismului, pierzand sase, respectiv cinci parlamentari. Un deputat PPDD s-a intors in partid dupa o saptamana la PC, scrie Adevarul.
S-a bucurat Mazare prea devreme? Ministrul Culturii spune ca nu a demis pe nimeni. Desi primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca premierul Victor Ponta se va ocupa de consilierul de la Ministerul Culturii care i-ar fi cerut mita, ministrul liberal Daniel Barbu spune ca nu a demis pe nimeni. Mazare anuntase ca “nea Frana este unul Angelescu de la Ministerul Culturii si premierul Victor Ponta a zis ca se va ocupa personal de aceasta problema”. Frana consta, conform spuselor primarului, intr-o cerere de mita contra aprobarii unui PUZ. Ministrul Culturii, Daniel Barbu, spune insa ca Mircea Angelescu este “o persoana extrem de respectabila”, care ocupa in continuare functia de consilier in Ministerul Culturii, scrie EVZ.
Diferenta dintre intelectual si omul politic: studiu de caz. Lumea este nedumerita sa vada intelectuali care transeaza brutal fara simtul nuantelor si politicieni care nu reusesc sa simplifice, ratacindu-se in paranteze derutante. Mihail Neamtu este un caz tipic de politician care nu isi intelege propriul esec. Desi manifesta energie cat 10, desi abordeaza teme majore cu indrazneala ideologica, desi nu are o biografie patata, nu reuseste deloc sa decoleze. Noua Republica nu se vede nicaieri in sondajele de opinie si este cu adevarat o imensa nedreptate ca Forta Civica si PNTCD-ul intrunesc mai multe preferinte de vot, scrie Deutsche Welle.
Cum sarbatorea Ion Iliescu 1 Mai in perioada interbelica. Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, si-a amintit cum a evoluat sarbatoarea de 1 Mai de-a lungul timpului in tara noastra si ce obiceiuri si traditii existau la inceputul lunii mai in perioada interbelica. “A fost o evolutie intreaga. 1 Mai nu s-a nascut odata cu aparitia socialismului sau a ‘democratiei populare’ in Romania, e o sarbatoare a muncii, lansata inca in secolul XIX. La Chicago, in America, a fost o mare actiune muncitoreasca (greva in urma careia au fost ucisi mai multi muncitori – n. red.) si de atunci s-a consacrat 1 Mai ca zi a muncii. Eu am trait, in copilaria mea, in perioada interbelica, cand 1 Mai era marcata ca atare”, scrie Romania libera.
Marturisiri. Inainte sa invete alfabetul, Vasile Blaga a invatat poker. Astazi, lider al principalului partid de opozitie. In tinerete, pasionat de poker. Vasile Blaga a dezvaluit, la Romania Tv, ca nu a fost usa de biserica in copilarie. “La tara, inainte sa inveti alfabetul, invatai sa joci carti. Am invatat jocurile traditonale din Bihor, apoi jocurile de noroc: poker, 66, farber, culoare, in traducere. Stiam toate lucrurile astea dinainte de a merge la scoala. As spune ca pokerul este un sport inteligent”, a povestit Vasile Blaga, potrivit EVZ.