Sari direct la conținut

Politic Show: Sebastian Lazaroiu: Iohannis va accepta un alt premier PSD. Nici el nu vrea sa vina PNL la guvernare; Cine ar castiga Primaria Capitalei daca alegerile ar avea loc duminica viitoare; Macovei: "Operatia premierului e un blat intre Ponta si Iohannis"

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Monica Macovei: „Operatia premierului e un blat intre Ponta si Iohannis”. Monica Macovei a declarat, la postul B1 TV, ca operatia premierului este uni blat intre Ponta si Iohannis ca sa scape de justitie. „Poate Victor Ponta vrea sa scape de justitie. De la Baku a mers direct in Turcia. Mai tarziu am aflat ca s-a dus in Turcia. De acolo spune ca nu poate sa conduca tara, dupa operatia la genunchi. Toate s-au intamplat dupa o intelegere cu Gabriel Oprea si Klaus Iohannis. Ponta era chemat la DNA dupa ce a mers la Baku, dar el s-a dus direct in Turcia. E un act tardiv, de a cere documente medicale. E un blat intre Victor Ponta si Iohannis ca sa scape de justitie. Un termen la DNA l-a ratat. Putea sa schiopateze si trei zile inainte. Am mai avut un Victor care s-a operat, si-a pus genunchiul in gips si nu a scapat de justitie. Sunt si alti politicieni care conduc Guverne. Ministrul german conduce din scaun cu rotile. Roosevelt, tot din scaun cu rotile. O operatie la genunchi nu te impiedica sa conduci Guvernul. De ce nu vine in Romania? De ce fuge de romania si de justitia din Romania”, a spus Macovei, scrieEVZ.

Alina Mungiu-Pippidi, despre efectele crizei politice interne: „Singura cale de a fi rezolvata aceasta situatie ar fi fost alegerile anticipate”. Ce sanse mai are Victor Ponta in politica? A ajuns Romania la maturitate politica dupa un sfert de veac de democratie? Initiatoarea platformei civice Romania Curata, Alina Mungiu-Pippidi, a fost invitata redactorului-sef al ziarului „Adevarul”, Dan Marinescu. In ce situatie ne aflam acum? Suntem intr-o situatie de coabitare. A fost pasnica in primele luni, acum este o coabitare conflictuala. Se pare ca nu se poate ca liberalii sa vina la putere intr-un mod transparent. Suntem intr-o perioada de escaladare, fara rezolvare. DNA umbla dupa premier, el a ajuns sa se ascunda prin Turcia. Singura cale de a fi rezolvata aceasta situatie ar fi fost alegerile anticipate. Ceea ce avem in Parlament acum, nu-mi este clar ce reprezinta. Romanii au votat USL, o alianta stanga-dreapta. Aceasta alianta nu mai exista. Majoritate parlamentara este in conflict cu anticoruptia, cu o buna parte a presei, cu partea activa a societatii civile si, mai nou, si cu presedintele Klaus Iohannis, care a evitat cat s-a putut de mult sa intre in acest conflict. Dar care a fost bagat in ultimele doua saptamani, inclusiv de presiunea presei. Este o situatie care i-a fost lui lasata de rezolvat, anuntaAdevarul.

Cine ar castiga Primaria Capitalei daca alegerile ar avea loc duminica viitoare. Candidatul aliantei PSD-UNPR-PC ar castiga 42% dintre voturile bucurestenilor daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primaria Generala a Capitalei, reiese dintr-un sondaj realizat de compania de studii socio-comportamentale Avangarde, in perioada 2-15 iunie, scrie Agerpres. Pe locul al doilea s-ar clasa candidatul PNL cu 37% dintre voturi, in timp ce candidatul Partidului Liberal Reformator (PLR) si cel al Partidului M10 ar ocupa locul al treilea in clasament, cu 5% dintre optiuni. Candidatii PRM si PMP ar fi creditati cu cate 3% dintre voturile exprimate, iar cei ai PPDD si PNTCD cu 2%. Circa 1% dintre bucuresteni sustin ca ar vota pentru un alt candidat. Intrebati cat de multumiti sunt de activitatea edililor din fiecare sector, 40% dintre bucurestenii chestionati au precizat ca sunt multumiti de activitatea Primariei Sectorului 1, 32% de activitatea Primariei Sectorului 2, 46% de activitatea Primariei Sectorului 3 si 49% de activitatea Primariei Sectorului 4. Pe de alta parte, doar 5% dintre cei intervievati s-au aratat multumiti de activitatea Primariei Sectorului 5 si 15% de cea a sectorului 6, informeazaGandul.

Sebastian Lazaroiu: Iohannis va accepta un alt premier PSD. Nici el nu vrea sa vina PNL la guvernare. Daca te uiti din afara la ce se intampla in ultima perioada pe scena politica din Romania , ca un privitor prea putin avizat, ai impresia ca totul se duce de rapa. Avem un premier care are probleme cu legea, o Opozitie vocala, dar fara putere in Parlament, si un presedinte inca in perioada de acomodare. Pentru a clarifica o serie de aspecte legate de strategiile politice RealitateaBucuresti a stat de vorba cu sociologul Sebastian Lazaroiu. Cand va veni PNL la guvernare, cine ar putea sa fie premier in cazul in care Victor Ponta isi va da demisia, ce femei din politica se vor remarca si cum va sta situatia la alegerile din 2016 puteti citi in interviul dinRealitateaBucuresti.ro.

Ludovic Orban: PSD forteaza adoptarea Codului fiscal, dupa doua luni de tergiversari. Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a declarat luni ca parlamentarii din majoritatea guvernamentala forteaza adoptarea Codului fiscal si a celui de procedura fiscala dupa ce, timp de doua luni, au tergiversat finalizarea raportului Comisiei de buget-finante pe cele doua proiecte. „PSD nu a fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a legii alegerilor parlamentare invocand faptul ca raportul comisiei nu a fost trimis plenului in termenul regulamentar, fiind mutat pe site la ora 9,00 dimineata. Astazi, in Biroul permanent al Camerei Deputatilor, PSD a solicitat introducerea pe ordinea de zi a Codului fiscal si a Codului de procedura fiscala pentru dezbaterea in plen de miercuri in conditiile in care, pana astazi, Comisia de buget- finante nu a finalizat dezbaterile si nu a finalizat raportul la proiectul de lege privind cele doua coduri. Sigur ca, daca Ponta a postat pe Facebook din spitalul din Turcia ca miercuri se adopta Codul fiscal, toate slugile din Parlament ale lui Victor Ponta au trebuit sa calce in picioare Regulamentul sa forteze adoptarea codurilor”, a spus Orban, citat de Agerpres. El a adaugat ca cei din majoritatea guvernamentala se grabesc acum sa adopte cele doua coduri, dupa ce tot ei au tergiversat, timp de doua luni, finalizarea raportului la proiectele de lege, anuntaEVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro