Sari direct la conținut

Politic show: ​Victor Ponta si Crin Antonescu, schimb de sageti otravite; Udrea il avanseaza pe Cristian Preda; Romanizarea secuimii din epoca comunista continua si astazi la scara mai mica

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Victor Ponta si Crin Antonescu, schimb de sageti otravite. O noua disputa intre Crin Antonescu si Victor Ponta a scos la iveala faptul ca liberalii nu isi cunosc adevaratii adversari. Liderul PSD i-a reprosat lui Antonescu ca este preocupat mai mult sa injure PSD decat sa faca opozitie guvernului Boc si presedintelui Basescu. Asta dupa ce, cu o zi inainte, liderul PNL acuzase existenta unui „joc intre Ponta si Basescu” si amenintase ca liberalii nu vor vota motiunea de cenzura a PSD. „Faptul ca liberalii mai mult ne injura pe noi decat pe Boc si Basescu e un lucru anormal, dar nu vreau sa-l comentez. Ce fac liberalii la motiunea de cenzura este decizia lor. Sper ca dupa ce trec vara si vacantele, liberalii sa inteleaga si ei ca adversarul este PDL, Traian Basescu si Boc, si nu PSD”, a comentat Victor Ponta afirmatiile lui Antonescu. Acesta declarase cu o zi inainte ca PNL nu este dispus „sa voteze oricum” motiunea PSD, relateaza evz.ro.

Udrea il avanseaza pe Cristian Preda. La o zi dupa ce Emil Boc, incurajat de garda veche a PDL, s-a zburlit la Cristian Preda, chemandu-l sa dea explicatii la partid pentru criticile pe care i le-a adus, Elena Udrea a decis sa-l recompenseze pe europarlamentarul reformist cu o functie nou-creata in filiala Bucuresti. Intr-o sedinta care a avut loc astazi in Modrogan 22, noua sefa de la Bucuresti le-a comunicat celor veniti din vacanta sa-i afle planurile de a infiinta „zilele urmatoare” o comisie pentru atragerea de noi membri, al carui sef va fi Preda. Inainte de a fi investit oficial in noua functie, europarlamentarul si-a reglat ieri conturile si cu Boc. In locul discutiei promise cu tam-tam la partid, in fata liderilor PDL, premierul l-a chemat la o intalnire „amicala” de la care Preda a plecat spunand ca de acum inainte va fi „mai prezent in organizatia Bucuresti”, potrivit evz.ro.

Salariile bugetare pot reveni incepand din 2011 la nivelurile de dinaintea scaderii cu 25%. Salariile din sistemul bugetar ar putea reveni incepand de anul viitor, in trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%, potrivit ministrului Economiei, Adriean Videanu, citat de Mediafax. „In 2011 se vor crea premisele pentru a reveni la salariile de dinainte de taierea de 25% si sa urce in trepte la nivelul anterior”, a declarat Videanu, marti, la videochatul Gandul. Salariile din sectorul bugetar au scazut, la 1 iulie, cu 25%, Guvernul vizand asftel reducerea cheltuielilor bugetare, in incercarea de a se incadra in tinta de deficit bugetar de 6,8% convenita cu FMI. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat luni ca fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o crestere salariala medie de peste 10%, pentru care ramane insa de stabilit cum va fi distribuita, in baza sistemului unitar, potrivit Romania Libera.

Romanizarea Secuimii din epoca comunista continua si astazi la scara mai mica. Laszlo Tokes, vicepresedintele Parlamentului European, spune ca tara sa este „Transilvania, Romania, Ungaria, Uniunea Europeana” si ca in anumite zone din Ardeal procesul de schimbare a compozitiei etnice a populatiei continua, potrivit Realitatea.net. „Exercitiul romanizarii erei nationalist-comuniste, scos la iveala in Raportul Tismaneanu, care se referea, in perioada aceea, la localitatile mai mari din Secuime, se petrece si in zilele noastre, la o scara mai mica si cu o intensitate mai redusa. Vor fi interesante de urmarit datele relevate de recensamintul din 2011, in primul rand in judetul Covasna si in special in Sfintu Gheorghe”, acuza episcopul reformat Tokes Laszlo, intr-un interviu ce apare miercuri in Academia Catavencu. Vicepresedintele Parlamentului European Tokes Laszlo a starnit recent rumoare in opinia publica, declarand de la Universitatea de Vara de la Tusnad ca secuii ar trebui sa foloseasca modelul kosovar sau catalan pentru a obtine autonomia Tinutului Secuiesc, relateaza Romania Libera.

Brandstorming pentru tara mea. Dupa cum a demonstrat-o partial intelepciunea populara si stramosescul obicei al taierii clorofilei la ciini, cu o frunza nu se face primavara. Dar nici turism. In acest sens, va imaginati ca Elena Udrea, care a fost de atitea ori vecina cu nudul (la Mamaia, pe plaja, ca sa dam un singur exemplu din Libertatea), nu stie cum se foloseste corect o frunza? Ca era total straina de aceasta indecenta expunere de izotip, acest aproape pornografic exercitiu de creatie sumara? Noi, unii, sintem siguri ca ministrul Turismului nu e deloc strain de acest esec publicitar, prin simplul motiv ca l-a platit. Ca de obicei, deci, ne-am permis s-o corijam in public, pe banii nostri. Iata, deci, cum au taiat frunza-n patru copywriterii Academiei Catavencu, cu un buget de criza, care a tins vertiginos spre zero.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro