Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Bulgaria este al doilea mare client de telenovele turcesti. Romania nu este interesata; Jurnalistul de la "The Guardian" expulzat din Rusia va putea obtine o noua viza; Tunisia: Presedintele interimar va conduce prin decrete

HotNews.ro
presa in diagonala, Foto: Colaj foto
presa in diagonala, Foto: Colaj foto

Franta: Se doreste reinventarea modului de invatare a limbii engleze. Copiii din Franta ar putea incepe sa invete limba engleza inca de la varsta de trei ani, conform unui plan strategic de revizuire a modului in care sunt predate limbile straine, initiat de Ministrul Educatiei Luc Chatel. Chantel a anuntat luna trecuta ca doreste „sa reinventeze modul in care limba engleza este predata in scoli”. Acesta a adaugat ca o echipa de specialisti au examinat o serie de optiuni care vizeaza cresterea competentelor de invatare a limbii engleze de catre tineri. De asemenea Ministrul Educatiei a declarat ca intentioneaza sa dezvolte metode de invatare a limbii engleze in sistem online si sa incurajeze calatoriile tinerilor francezi catre tarile vorbitoare de limba engleza, scrie The Guardian. ​

Marea Britanie este cea mai lenesa tara din Europa in materie de mancare organica. Guvernul britanic nu face suficiente eforturi pentru a sprijini si promova mancarea organica, potrivit unui raport al „Soil Association”. „Soil Association” a declarat ca vanzarile de mancare organica au crescut in alte tari europene pe parcursul recesiunii, in timp ce in Marea Britanie au scazut cu 13,6% in anul 2009. Un purtator de cuvant al guvernului britanic a declarat ca exista posibilitatea ca vanzarile de mancare organica sa creasca in conditiile in care producatorii devin mai competitivi. In raportul intocmit de „Soil Association” sunt precizate si o serie de recomandari adresate guvernului printre care: tratarea pietei de mancare organica ca o zona importanta de crestere a economiei nationale; elaborarea unei strategii alimentare care sa recunoasca rolul agriculturii ecologice, revizuirea bugetului alocat cercetarii problemelor legate de sectorul ecologic etc, informeaza BBC.

Jurnalistul de la „The Guardian” expulzat din Rusia va putea obtine o noua viza. Jurnalistul de la „The Guardian”, Luke Harding, caruia i-a fost refuzata intrarea pe teritoriul rus in acest weekend, va putea obtine o noua viza daca va respecta procedurile de acreditare, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe rus. Harding a pretins ca viza i-a fost anulata de catre autoritatile vamale care i-au adresat urmatoarele cuvinte: „Pentru tine Rusia este inchisa”. Ministrul de Externe rus Sergei Lavrov a raspuns ca „nimeni nu a anulat viza jurnalistului” si ca acestuia i-a fost refuzat accesul pe teritoriul Rusiei din cauza faptului ca nu detine toate documentele de acreditare inainte sa paraseasca aceasta tara. Luke Harding, corespondentul ziarului The Guardian la Moscova, a fost expulzat luni din Rusia, la sosirea sa pe aeroportul din capitala moscovita. El este primul ziarist britanic de anvergura expulzat din Rusia in ultimii 21 de ani, relateaza Ria Novosti.

Tunisia: Presedintele interimar va conduce prin decrete. Senatul Tunisiei a adoptat legea conform careia presedintelui interimar Fouad Mebazaa i se va permite sa conduca pe baza de decrete. Decizia a fost luata la trei saptamani dupa ce protestatarii l-au indepartat pe presedintele Zine al-Abidine Ben Ali care a fugit in Arabia Saudita. In acest moment Mebazaa va avea posibilitatea de a ocoli deciziile Parlamentului, care este dominat inca de asociatii lui Zine al-Abidine Ben Ali. In Tunisia continua manifestatiile cerand ”dizolvarea Parlamentului” dominat in proportie de 80% de membrii Adunarii Constitutionale si Democratice (RCD). Ghannouchi, un vechi aliat al lui Ben Ali, care i-a servit drept prim-ministru timp de 11 ani, a promis ca va organiza noi alegeri in termen de sase luni, potrivit BBC.

Bulgaria este al doilea mare client de telenovele turcesti. Romania nu este interesata. Bulgaria se afla pe locul doi in topul clientilor de telenovele turcesti. Conform informatiilor oferite de postul national de radio din aceasta tara, Bulgaria a cumparat pana in momentul de fata 27 de telenovele, printre care se numara si „Binbir Gece”, „Yaprak Dokumu”, „Dudaktan Kalbe and Gumus”. Toate aceste seriale au beneficiat de o audienta larga la momentul aparitiei lor pe piata. La randul ei Bulgaria a vandut 70 de telenovele catre 39 de tari din Balcani, Caucaz si Orientul Mijlociu. Kazakhstan a cumparat cele mai multe telenovele turcesti(42), fiind urmata de Bulgaria(27), Azerbaijan(23), Macedonia(17) si Grecia(8). Romania si Bosnia si Hertegovina s-au aratat neinteresate fata de aceste productii, precizeaza Novinite.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro