Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Cercetatorii au descoperit un giulgiu din vremea lui Iisus; Politia a retinut un barbat care incerca sa intre in camera de spital a lui Berlusconi; Roy Disney a murit la varsta de 79 de ani

HotNews.ro

Politia a retinut un barbat care incerca sa intre in camera de spital a lui Berlusconi. Politia italiana a arestat un barbat in varsta de 26 de ani care incerca sa ajunga in camera de spital a lui Silvio Berlusconi, in noaptea de marti spre miercuri, scrie Reuters. Premierul italian se recupera dupa loviturile primite duminica, in urma carora s-a ales cu nasul fracturat si cativa dinti rupti. Potrivit politiei din Milano, barbatul care parea sa aiba probleme psihice a declarat ca vroia doar sa stea de vorba cu liderul italian. Barbatul, care provine din orasul Torino, a intrat in spital in jurul orei 2.00 a.m. prin parcarea subterana si a luat liftul pana la etajul 7 al spitalului, unde se afla si camera premierului. Acesta a fost retinut imediat si a fost perchezitionat, insa nu au fost gasite arme asupra sa. Mai multe detalii despre identitatea barbatului nu sunt inca disponibile.

Cercetatorii au descoperit un giulgiu din vremea lui Iisus. Cercetatatorii au declarat, miercuri, ca au gasit bucati dintr-un giulgiu care dateaza din vremea lui Iisus. Testele efectuate atat pe giulgiu cat si pe trupul pe care il acoperea arata ca acesta este cel mai vechi caz demonstrat de lepra in Ierusalim. In plus, tesatura giulgiului ridica noi semne de intrebare in privinta Giulgiului din Torino, despre care multi cred ca a fost folosit pentru a acoperi trupul lui Iisus Hristos. Potrivit oamenilor de stiinta implicati in cercetare, descoperirea sugereaza ca Giulgiul din Torino dateaza dintr-o perioada mai recenta, si nu din perioada in care a murit Iisus. Tesatura giulgiului este una simpla, mult diferita de tesatura complexa a Giulgiului din Torino, scrie CNN.

Cercetarea in domeniul cancerului, revolutionata de o noua descoperire genetica. Cercetatorii britanici au reusit sa descifreze codul genetic a doua dintre cele mai grave tipuri de cancer. Oamenii de stiinta considera ca acesta este un moment crucial in prevenirea si tratarea bolilor incurabile, intrucat presupune identificarea tuturor mutatiilor care transforma celulele sanatoase in celule canceroase din tumorile pulmonare si cutanate, scrie The Telegraph. O astfel de imagine de ansamblu asupra cauzelor fundamentale ale bolii vor face posibila detectarea timpurie a acestora si crearea unor noi tipuri de medicamente. La un moment dat, o simpla analiza a sangelui va permite identificarea, tratarea si eliminarea cancerului fiecarui pacient in parte.

Roy Disney a murit la varsta de 79 de ani. Roy Disney, nepotul lui Walt Disney care a fondat compania ce ii poarta numele, a decedat, miercuri, la varsta de 79 de ani, anunta Reuters. Compania a anuntat ca acesta suferea de cancer la stomac si ca a murit la un spital din Newport Beach, California. Roy s-a nascut in Los Angeles si a inceput sa lucreze in anii 1950 pentru compania fondata de unchiul si de tatal sau. Acesta este cunoscut pentru faptul ca i-a determinat pe actionarii companiei sa il dea jos din functie pe fostul CEO Michael Eisner, care si-a dat demisia in 2005. Inainte sa moara, Roy Disney detinea mai mult de 16 milioane de actiuni, adica 1% din totalul actiunilor companiei si nu avea nici un rol direct in conducerea companiei. Acesta era consultant pentru Disney cat si director emerit in comitetul de conducere.

Lasati dioxidul de carbon! Funinginea e de vina. Cercetatorii de la Centrul Goddard pentru Zboruri Spatiale, din cadrul NASA, considera ca particulele de funingine din atmosfera joaca un rol la fel de important in incalzirea globala ca si gazele cu efect de sera. Cercetari realizate cu cativa ani in urma in Arctica si, mai recent, asupra ghetarilor din Himalaya, care se topesc intr-un ritm alarmant, i-au condus pe specialisti la concluzia ca efectul de sera se datoreaza nu numai gazelor ca dioxidul de carbon si metanul (considerate, pana acum, principalele cauze), ci si, in masura tot atat de mare, sau mai mare, particulelor de funingine si praf din atmosfera terestra. Concluziile nu au fost pe placul unor organizatii ecologiste, care se tem ca acest mesaj ar slabi eforturile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera – tema summitului de la Copenhaga, aflat in plina desfasurare in aceste zile, scrie Descopera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro