Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Extremistii hindusi din India ofera recompense pentru uciderea crestinilor; Vicepresedintele american Cheney este acuzat de abuz asupra detinutilor; Daewoo concesioneaza pamant in Madagascar, iar China a uitat de problemele de mediu

HotNews.ro

Extremistii hindusi din India ofera recompense pentru uciderea crestinilor. Gruparile extremiste hinduse din estul Indiei ofera recompense sub forma de bani, alimente si alcool pentru uciderea crestinilor si distrugerea caselor acestora. Un purtator de cuvant de la AICC (All India Christian Council) a declarat ca „oamenilor li se ofera recompense pentru a ucide si pentru a distruge bisericile si proprietatile crestinilor”. Se pare ca pentru uciderea unui pastor recompensa este de 250 de dolari. Potrivit Bisericii Catolice, in ultimele luni au murit cel putin 67 de persoane. Mai multi episcopi catolici din Orissa sustin ca violentele fac parte dintr-un plan de exterminare a crestinilor din districtul Kandhamal, scrie TimesOnline.

Vicepresedintele american Cheney, acuzat de abuz asupra detinutilor. Actualul vicepresedinte al SUA, Dick Cheney si fostul procurer genral, Alberto Gonzales, au fost pusi sub acuzare pe motivul unor presupuse abuzuri asupra prizonierilor din centre federale de detentie, a relatat CNN marti, citandu-l pe procurorul districtului Willacy din Texas, Juan Angel Guerra. Inaltul juriu al statului Texas l-a acuzat pe vicepresedintele american Dick Cheney pentru “activitate criminala organizata” in legatura cu presupuse abuzuri asupra detinutilor. Rechizitoriul, lung de trei pagini, mentioneaza investitia de 85 de milioane de dolari a lui Cheney in Grupul Vanguard, o companie de management al investitiilor care ar avea interese legate de companiile raspunzatoare de centrele de detentie. Rechizitoriul il acuza pe Gonzales ca ar fi folosit pozitia sa de procuror general pentru a opri demararea investigatiilor asupra abuzurilor in inchisori, scrie Novinite.

Daewoo concesioneaza pamant in Madagascar. Firma sud-coreana Daewoo intentioneaza sa concesioneze un milion de acri de pamant in Madagascar, pentru a planta porumb si a reduce, astfel, dependenta de porumbul american. Terenul, va fi concesionat pe o perioada de 99 de ani si ar trebui sa produca 5 milioane de tone de porumb anual. Astfel, Coreea de Sud incearca sa-si asigure accesul la alimente, dupa ce pretul cerealelor a crescut masiv anul acesta. De asemenea, alte tari care nu dispun de suficient pamant arabil, precum Arabia Saudita si Kuweit, intentioneaza sa faca investitii similare in Asia si in Africa, scrie BBC.

In contextul amenintarii recesiunii, China uita de problemele de mediu. In februarie, in urma unei campanii impotriva poluarii, fabrica de textile Fuan a fost inchisa pentru ca deversa reziduurile de la vopsitorie intr-un rau din zona. Insa, in toamna, in contextul dificultatilor economice si a cresterii ratei somajului, compania a fost mutata in alt loc si redeschisa sub un nou nume. Impactul acestei decizii a Chinei de a renunta la eforturile pentru protectia mediului este cu atat mai mare cu cat China are cele mai poluate orase din lume si a depasit chiar si SUA la emisia de gaze cu efect de sera, scrie Washington Post.

A fost descoperita cea mai veche familie umana. Primele dovezi fosile care atesta evidenta unei familii umane in forma clasica au fost descoperite intr-un santier arheologic din Germania de catre o echipa de cercetatori ai Universitatii din Bristol. Cercetarile au demarat asupra mai multor cimitire din epoca Neoliticului, descoperite pentru prima data in anul 2005, in Germania. Mormintele, a caror vechime este de circa 4.600 ani, contin atat ramasite de adulti cat si de copii. Fapt neobisnuit pentru riturile funerare umane din Neolitic, decedatii au fost ingropati unul in fata celuilalt. Unul dintre morminte contine ramasitele unui barbat si ale unei femei, alaturi de fosilele a doi baieti, unul in versta de 8-9 ani, iar celelalt de doar 4-5 ani, scrie Descopera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro